Ryuichi Tsukamoto

Ryuichi Tsukamoto
Ryuichi var halv sort og havde derfor karakteristiske krøller

Ryuichi Tsukamoto

Ryuichi Tsukamoto er et alias for en japansk seriemorder, der kun var 16 år gammel, da han i løbet af en måned slog tre kvinder ihjel i vinteren 1966-67. Ryuichi var søn af en amerikansk soldat, som var udstationeret i Japan under okkupationen af landet, og en japansk kvinde, som var 16 år gammel, da hun fødte Ryuichi, der således var en halvjapaner. Og eftersom hans far var afroamerikaner, skilte han sig ud blandt andre børn, idet han både havde krøller og mørk hud. Ikke nok med at han dermed følte sig anderledes under sin opvækst, så følte Ryuichi sig heller ikke elsket. Kort efter hans fødsel blev hans far nemlig sendt til Korea for at deltage i Korea-krigen, hvor han desværre omkom i kamp. Da hans unge mor således stod alene med et lille barn, besluttede hun sig for at overdrage Ryuichi til sin mor, hvorefter hun fandt sammen med en anden amerikansk soldat og senere flyttede til USA sammen med ham.

Da Ryuichis mormor døde, blev han overdraget til sin onkel. Men i løbet af sine teenageår begyndte han at blive både voldelig og trodsig, da han begyndte at pjække og bryde loven. Dette førte blandt andet et to ophold på reformskoler, før Ryuichi formåede at stikke af i oktober 1966. Og det var hér, han påbegyndte et tyvetogt rundt i det land, som han ikke følte sig hjemme i, fordi han var af den opfattelse, at alle tog afstand til ham. Derfor havde Ryuichi heller ikke noget imod at påføre andre mennesker ulykke. Så da han den 13. december brød ind i et hjem i Toyohashi, hvor en 24-årig gravid kvinde viste sig at være hjemme, tøvede han ikke med at kvæle hende for derefter at efterlade hendes lig i et fyldt badekar, inden han forlod stedet med 20.000 yen.

Allerede to uger senere begik Ryuichi sit andet drab, da han den 27. december brød ind i et hjem i byen Abiko, hvor en 28-årig kvinde var alene med sit 3 måneder gamle spædbarn, som blev skånet, da Ryuichi i stedet dræbte dets mor ved at kvæle hende for derefter at stikke hende i brystet. Denne gang slap han afsted med 24.000 yen, og den 16. januar 1967 brød han så ind i et hjem i byen Kofu, hvor han stjal 10.000 yen under et makabert rovmord, idet han dræbte en 25-årig kvinde ved at kvæle hende med en ledning, før han stak agurker og pølser op i hendes vagina for til sidst at binde ledningen fast til en jernstang, så kvindes lig blev fundet hængende fra loftet, da hendes mor senere på dagen vendte hjem.

Da tre mord var blevet begået i forskellige egne af landet, men mindede alligevel om hinanden. Og da vidner havde set en høj, mørk ung mand i nærheden af alle tre gerningssteder, blev et signalement af den mistænkte sendt ud til alle politikredse, hvilket førte til, at Ryuichi blev pågrebet den 23. januar, da han gik forbi en politistation, hvor hans karakteristiske udseende vakte opsigt. Han blev derfor bragt ind til afhøring, hvor han med tiden tilstod de tre drab og blev afsløret som værende en seriemorder på kun 16 år. Ryuichi blev efterfølgende idømt livsvarigt fængsel, men blev prøveløsladt som 38-årig. Grundet sin unge alder var Ryuichi umyndig, og hans rigtige navn er derfor aldrig blevet offentliggjort.

Total Page Visits: 166 - Today Page Visits: 1