Seriemorder-trioen

Seriemorder-trioen
De tre hovedskyldige

Seriemorder-trioen

Et af de værste eksempler på ungdomskriminalitet i Japan i nyere tid foregik i hele tre præfekturer i perioden fra den 28. september til den 8. oktober 1994, hvor en drengebande overfaldt, torturerede og dræbte tilfældige mennesker. Gruppen bestod af i alt 10 unge - heriblandt 3 fyre ved navn Masato Kobayashi og Atsushi Komori på 19 år samt Masayoshi Kawabuchi på 18 år, der havde fundet sammen i Yakuza-miljøet i august samme år, hvorved de havde dannet en bande, som flere med tiden blev en del af. De tre havde hidtil holdt sig til småkriminalitet såsom indbrud, indtil de den 28. september kidnappede en 26-årig mand i Osaka, som de holdt fanget og torturerede i 19 timer i forsøget på at få udleveret hans adresse, så de kunne røve hans hjem. Manden nægtede imidlertid at tale, og han blev derfor kvalt med sit eget bælte af frygt for at han ville gå til politiet, og hans lig blev derefter kørt hele vejen til Shikoku, hvor det blev skilt af vejen i en skov. Foruden Kobayashi, Komori og Kawabuchi deltog også et fjerde bandemedlem i drabet. Han blev dog anholdt nogle dage senere, da gruppen overfaldt 3 gymnasieelever, der valgte at anmelde hændelsen til politiet, som dog ikke havde kendskab til drabet, som han havde været med til at begå.

Kobayashi, Komori og Kawabuchi flygtede herefter til Matsubara nær Osaka, hvor Kobayashi boede og selv var flygtet fra, da han i august var taget til Osaka, fordi han var eftersøgt for røveri. Dette afholdt ham dog ikke fra at gå rundt i offentligheden sammen med sine to venner, og i Matsubara mødte de blandt andet en 20-årig mand, som blev optaget i gruppen. Kobayashi kontaktede ligeledes en 18-årig veninde samt hendes 16-årige veninde og 19-årige ven, der kunne sætte dem i forbindelse med andre unge mænd, der alle ligeledes blev inkluderet i banden, som nu dermed bestod af ni personer. I den kommende tid opholdt gruppen sig hos en af disse i Aichi-præfekturet, hvor de blandt andet blev skæve ved at sniffe malingsfortynder, men da de løb tør, kontaktede de en lokal fyr, som hurtigt mødte op med nye forsyninger.

Det viste sig dog, at han kendte Masato Kobayashi, der havde voldtaget deres fælles veninde, og da fyren truede med at gå til politiet, fik det gruppen til at gå amok, idet de angreb ham med både jernrør og ølflasker. Han blev efterfølgende holdt fanget og tortureret i 7 timer, før han blev slæbt med til Kiso-floden, hvor han blev tæsket til døde natten til den 7. oktober. Hans lig blev hernæst efterladt i et skovbryn. Ikke alle ni bandemedlemmer deltog i selve drabet, men de var alle indblandet på en eller anden måde. De to piger samt en enkelt fyr valgte dog efterfølgende at forlade gruppen, som dermed blev reduceret til seks unge mænd, og deres næste forbrydelse fandt sted allerede om aftenen den næste dag, hvor de besluttede sig for at berøve 3 universitetsstuderende, der var i byen for at bowle.

De tre blev passet op på gaden og tvunget med ind i bandens biler og kørt med til Nagara-floden i Gifu-præfekturet, hvor to af dem blev tæsket så voldsomt, at de døde af blodtab, hvorefter deres lig blev efterladt. Den tredje unge mand blev holdt i live, mens banden kørte til Osaka og diskuterede, hvad de skulle gøre ved ham, før han også blev tæsket, inden han imidlertid fik lov at gå med løftet om, at han ikke ville kontakte politiet. Dette valgte han alligevel at gøre, og ud fra hans beskrivelse af gerningsmændene kunne politiet de kommende måneder foretage anholdelser af alle de involverede bandemedlemmer med hjælp fra overvågning fra de butikker, hvor de havde anvendt de stjålne penge. Liget af de to unge mænd ved Nagara-floden blev fundet allerede næste morgen efter drabene var begået, mens liget ved Kiso-floden blev fundet den 13. oktober. Liget af det første offer blev dog først lokaliseret den 22. november, hvor kun skelettet var tilbage.

Fordi drabene var blevet begået i tre forskellige præfekturer, så måtte de japanske politikredse arbejde sammen under opklaringsarbejdet, men dette blev også en succes, idet hele 10 personer blev sigtet og retsforfulgt, men Masato Kobayashi, Atsushi Komori og Masayoshi Kawabuchi blev dog anset for at være de hovedskyldige, idet de havde deltaget i samtlige fire drab, så mens alle andre modtog milde fængselsdomme, så blev de tre dømt til døden, selvom de grundet deres unge alder var umyndige. Af samme grund blev deres navn ikke nævnt i medierne, før efter de havde modtaget deres dom, og dette var desuden første gang siden Anden Verdenskrig, at flere umyndige havde modtaget dødsdomme i samme sag. Der blev lagt vægt på forbrydelsernes omfang samt deres bestialske karakter, og sagen sendte chokbølger gennem det japanske samfund som et pragteksempel på problemet med ungdomskriminalitet under den økonomiske krise, som Japan befandt sig i. Sagen endte dog også med at blive overskygget af andre begivenheder, for i 1995 blev Kobe ramt af et af de voldsomste jordskælv i nyere tid, og senere på året blev metroen i Tokyo udsat for et giftangreb.

 

Total Page Visits: 434 - Today Page Visits: 1