Shojiro Nishimoto

Shojiro Nishimoto
Shojiro Nishimoto

Shojiro Nishimoto

Shojiro Nishimoto var en japansk seriemorder, der huserede i Aichi- og Nagano-præfekturet, hvor han i 2004 nåede at tage livet af fire mennesker, inden han blev pågrebet. Det første drab fandt sted den 13. januar, hvor den 27-årige Shojiro kørte rundt i Nagoya, da hans bil pludselig løb tør for benzin. Han efterlod den derfor i vejkanten og ledte efter en cykel, som han kunne stjæle, men da det ikke var muligt for ham at finde frem til en, endte han i stedet med at ringe efter en taxa, som kørte ham hjem. Shojiro havde dog ingen penge, så for at undgå at betale for turen valgte han at stikke den 59-årige chauffør ihjel i bilen, inden han stak af fra denne med dagens omsætning.

Shojiro begyndte herefter en drabsbølge i Nagano-præfekturet, hvor han den 29. april brød ind hos en 77-årig kvinde, som han kvalte og berøvede. Shojiro var nemlig ramt af gæld, som han forsøgte at betale af ved at begå indbrud, så når der var folk hjemme i de hjem, han brød ind i, tøvede han ikke med at slå beboerne ihjel. Og det kostede ligeledes en 69-årig mand og en 74-årig kvinde livet, da deres hjem blev udpeget som mål den 10. august og 7. september, hvor de hver især blev stukket ihjel.

Ugen efter at have begået sit fjerde drab brød Shojiro så ind i endnu et hjem, hvor han dog fik aktiveret en tyverialarm, og politiet kunne derfor møde op og anholde indbrudstyven, der inden længe skulle vise sig at være en seriemorder med fire liv på samvittigheden. Under afhøringerne valgte Shojiro Nishimoto nemlig at tilstå de fire hidtil uopklarede drab, og for disse blev han efterfølgende idømt dødsstraf. Efter at have modtaget sin dom tilstod Shojiro dog drabet på en 5. person tilbage i 2003, men dette viste sig at være en løgn. Han blev henrettet som 35-årig i 2009.

Total Page Visits: 156 - Today Page Visits: 1