Skolemassakren i Osaka

Skolemassakren i OsakaDen 8. juni 2001 blev 8 børn dræbt i en skole i Osaka, da en tidligere pedel ved navn Mamoru Takuma gik amok med en køkkenkniv. De dræbte børn var omkring 7-8 år gamle. Der var tale om 7 piger og en dreng. Tretten andre elever og to lærere blev såret under angrebet. Takuma blev overvundet af personale og senere anholdt. Han blev efterfølgende diagnostiseret som værende mentalt forstyrret, men han blev alligevel dømt til døden og modtog sin straf i form af hængning den 14. september 2004.

Takuma havde tidligere modtaget en fængselsstraf for voldtægt. Under sin barndom mishandlede han katte ved blandt andet at sætte ild til dem, ligesom det kom til fysiske konfrontationer mellem ham og hans lærere og far. Hans forældre var bekendt med deres søns psykiske problemer, men de kunne ikke modtage hjælp fra systemet. Først som voksen kom Takuma i behandling i forbindelse med sine gentagende lovovertrædelser, men han blev hurtigt udskrevet og erklæret for egnet til at kunne tage vare på sig selv. Før skolemassakren havde han været anholdt 11 gange, og på dagen, hvor han gik amok med en kniv, skulle han have været i retten i en sag om et overfald på en hotelansat. 

Sagen førte til øget fokus på behandlingen af psykisk syge i Japan, der hidtil ikke levede op til standarden, som man kender fra Vesten. 

130total visits,1visits today