Branden i Shizuoka

Branden i Shizuoka
Udbrændte dele af Shizuoka by

Branden i Shizuoka

Den 15. januar 1940 gik der ild i et tømrerværksted i Shizuoka, hvilket blev begyndelsen på en omfattende katastrofe. På denne dag var der nemlig kraftig blæst, så gløderne fra branden fik spredt sig rundt omkring i byen, hvor flere mindre brande brød ud, og fordi bygningerne på denne tid var lavet af træ, varede det ikke længe, før der var tale om en bybrand, som hurtigt kom ud af kontrol.

Ilden brød ud omkring klokken 12 og blev først slukket efter mere end et halvt døgn, da det omsider lykkedes at få bugt med flammerne klokken 3.30 om natten. På det tidspunkt var mere end 5000 bygninger blevet ødelagt, og over 20.000 mennesker var blevet gjort hjemløse. Folk stod dermed uden tag over hovedet midt om vinteren, hvorved tragedien for manges vedkommende endnu ikke var slut, idet folk endte med at blive syge og dø af blandt andet lungebetændelse i tiden efter branden. Mens brandvæsnet havde haft problemer med at få slukket denne, så havde evakueringen af byen dog været en succes, eftersom kun en enkelt person endte med at miste livet i selve branden.

Blandt de ødelagte bygninger var blandt andet 23 templer, flere skoler samt mange af Shizuokas gamle ryokans. Selvom genopbygningen af byen hurtigt gik i gang, så var dette imidlertid mens Japan lå i krig med omverdenen, så allerede i 1945 ville Shizuoka blive ramt af en ny katastrofe, da byen blev udsat for bombetogter.

 

Total Page Visits: 1071 - Today Page Visits: 1