Sashimi

Sashimi er ikke en ret som sådan, men derimod betegnelsen for frisk fisk og kød, der serveres råt i meget tynde skiver. Ofte fungerer sashimi som forret i et større måltid, da det kan spolere smagen, hvis man spiser noget forinden, men det er imidlertid også muligt at nyde som hovedret og i så fald vil der ofte blive serveret flere forskellige typer af fisk og/eller kød. Som forret nydes sashimi som regel kun med soyasauce, mens det som hovedret spises sammen med ris eller suppe. Sashimi anrettes dog sammen med grøntsager eller rodfrugter - enten simpelt eller som et dekorativt mønster, og så kan det desuden også nydes som tilbehør i andre retter - blandt andet som en del af sushi. Tykkelsen på sashimi varierer, men er typisk en centimeter eller mindre, nogle gange helt ned til få millimeter, så kødet er så tyndt, at det nærmest virker gennemsigtigt.

Den absolut mest populære type sashimi er fisk og blæksprutte, mens kød fra fjerkræ og pattedyr er mindre almindeligt. Her er det især kød fra høns, køer og heste, der anvendes. Da der er tale om råt kød kan sashimi indeholde både bakterier og parasitter, som kan føre til madforgiftning, og der er derfor strenge regler forbundet med både håndtering, opbevaring og tilberedning af kødet, inden det serveres på restauranter. Sashimi spises traditionelt med spisepinde.

Total Page Visits: 905 - Today Page Visits: 1