Udon

UdonUdon er det japanske ord for nudler, som er lavet på hvedemel. De minder meget om spaghetti, men er dog tykkere, mens nudler, der er lavet på boghvede kaldes for soba, og er tyndere. Udon skal blødgøres i vand, før de kan spises, og de kan enten nydes som en ret for sig selv eller de kan indgå i en større anretning. Retter indeholdende udon vil typisk også have ordet “udon” i navnet, fordi hvedenudler udgør det bærende element. Om sommeren er det især populært at nyde afkølet udon, og det kan således også indgå som ingrediens i salater, på samme måde som man ser det med pastaskruer i Vesten. Resten af året er udon især noget, der spises med supper sammen med andre elementer såsom tempura. En suppe, hvor udon udgør den eneste faste ingrediens kaldes for kake udon.

Nudler har været en del af det japanske køkken i århundreder og er den dag i dag en fast bestanddel i japanernes kost sammen med ris. Når man spiser nudler, gøres det med brug af spisepinde, og man må gerne slubre, men det er derimod ildeset at bide nudlerne over, imens man indtager dem. Stegte udon-nudler kaldes for yakiudon, og på trods af navnet, så er nudlerne i yakisoba dog ikke lavet af soba, men derimod tynde nudler af hvedemel ligesom udon, som er blevet stegt.

 

Total Page Visits: 406 - Today Page Visits: 1