Yakitori

YakitoriYakitori er grillede kyllingespyd, der kommer i forskellige udgaver, alt efter hvilken type kyllingekød, der er blevet anvendt. Eftersom der er tale om en mindre ret, der er let og hurtig at spise, er yakitori udbredt som gademad i Japan, ligesom hotdogs er det i Danmark. Af samme grund findes der mindre stande kaldet yakitoriya, som udelukkende sælger yakitori som mad, man kan tage med sig, men der eksisterer dog også restauranter, hvor man kan sidde og nyde sin yakitori. For eksempel er det en populær ret i izakayaer, da det er almindeligt at drikke en øl til. Yakitori kan også købes i frostposer eller i dåser og tilberedes derhjemme. Normalt grilles de over varmt kul og tilsættes smagsforstærkere, hvor man som kunde typisk kan vælge imellem salt eller en sauce kaldet tare. Får man serveret sin yakitori i hånden er det normalt, at man går og bider af den, som var det en pindis, men på restauranter vil man opleve at få yakitori udleveret på en tallerken, og så er det også muligt at spise med spisepinde.

Som nævnt findes yakitori i forskellige udgaver. Her kan blandt andet nævnes tsukune, der er runde kødboller lavet af kyllingefars. Negima, der er skiver af kyllingelår med porer eller forårsløg imellem. Torikawa, der er sprødt kyllingeskind. Reba, der er grillet kyllingelever. Og yotsumi, der er skiver af kyllingebryst.

Total Page Visits: 512 - Today Page Visits: 1