Akama-helligdommen

Akama-helligdommen

Akama-helligdommen er en shinto-helligdom beliggende i Shimonoseki i Yamaguchi-præfekturet. Helligdommen blev grundlagt i 1191 og er dedikeret til barnekejseren Antoku, der i 1185 døde under søslaget Dan-no-ura, der fandt sted i Kanmon-strædet mellem Honshu og Kyushu, hvor Shimonoseki befinder sig på Honshu-siden. Ifølge legenden blev Antoku ikke dræbt i kamp. Hans bedstemor valgte i stedet at begå selvmord ved at springe i vandet med ham, idet hun fortalte ham, at de skulle besøge et palads på havets bund. Af samme grund er indgangen til Akama-helligdommen designet med udgangspunkt i myten om det undersøiske palads Ryugujo, hvor havguden Ryujin holder til.

De nuværende bygninger er fra 1958 og er nemme at spotte, idet de er malet i røde farver (aka betyder rød), og udover Kejser Antokus grav, så er der også gravsteder dedikeret til de krigere, der mistede livet under Dan-no-ura, ligesom man finder en mindre helligdom tilegnet den øreløse Hochi, der optræder i en populær gyserfortælling om søslaget.

Akama-helligdommen er også kendt som Akama Jingu, idet helligdommen har forbindelse til den japanske kejserslægt, hvilket gælder for alle helligdomme der har Jingu-status. Helligdommen ligger cirka tre kilometer fra Shimonoseki station, hvorfra det vil tage tre kvarter til fods.

Total Page Visits: 470 - Today Page Visits: 2