Nekomata

Nekomata

Nekomata er en type yokai inden for japansk mytologi. Der er tale om et stort monster, der typisk beskrives som en forstørret kat med to haler. Denne er farlig og har det med at angribe mennesker, som den ofte vælger at dræbe. Overlever man dens bid, kan man imidlertid blive smittet med en frygtet sygdom og dø i voldsomme smerter. Det er netop historier om angreb på mennesker, der har ført til myten om Nekomata, idet folk har kunnet berette om et stort katteagtigt væsen, der lever i bjergene, hvor det har forsøgt at slå dem ihjel. Det er nemlig i bjergene, at Nekomata siges at holde til, så folk, der er forsvundet i bjergene, er også blevet betragtet som ofre for Nekomata. Nogle kilder påstår endda, at en Nekomata kan ændre form og antage skikkelse som et menneske for på den måde at snige sig ind på uskyldige, men ellers siges de at være større end et vildsvin og tilmed på størrelse med en løve. 

Nekomata menes at være helt almindelige huskatte, der enten kan ændre form midlertidigt, eller gør dette permanent, efterhånden som de bliver ældre, og derfor er det en udbredt forestilling i Japan, at gamle katte kan være farlige eller besidde en spirituel egenskab. Før i tiden har myten om Nekomata tilmed ført til, at folk valgte at klippe halerne af killinger af frygt for at de med tiden ville gro to haler og blive til Nekomata.

Der er beretninger om Nekomata fra hele Japan, men i Fukushima-præfekturet har man et bjerg navngivet efter Nekomata, da mange tilsyneladende er blevet angrebet af en lige netop der.

Total Page Visits: 365 - Today Page Visits: 1