Omine (1719 m)

Omine (1719 m)

Omine-bjerget, hvis officielle navn er Sanjo-bjerget, er et 1719 meter højt bjerg beliggende i en bjergkæde kendt som Omine i Kii-bjergene i Nara-præfekturet. Omine-bjerget er mest kendt for at være træningsgrund for munkene kendt som yamabushi, idet man på bjerget finder Ominesanji-templet, der er basen for religionen kendt som shugendo. Af samme grund anses bjerget for at være helligt, hvilket blandt andet er grunden til, at kvinder ikke har adgang på det. Kvindelige yamabushier har derfor deres egen træningsgrund på et nærliggende bjerg kendt som Inamura-bjerget - eller Nyonin Omine (kvindernes Omine). Omine-bjerget er det eneste bjerg i Japan, der ikke tillader kvinder adgang, hvilket før i tiden har været udbredt i Japan, hvor kvinder af uforklarlige årsager er blevet betragtet som værende urene, så de derfor ikke havde adgang til hellige steder.

Ominesanji blev i 2004 optaget på UNESCOs liste over verdensarv, og selvom det altså ikke inkluderede hele Omine-bjerget, så førte det alligevel til kritik, netop fordi man på bjerget gør forskel på køn, men det er faktisk denne ubrudte tilgang til traditioner, der har medført, at Omine-bjerget blev taget i betragtning. Der er skilte, som viser, at kvinder ikke har adgang til at bestige bjerget, men der er alligevel mange, som vælger at gøre det, og dette er der egentlig ikke nogen straf for - man bliver i stedet anmodet om at respektere den religiøse grund, man er trådt ind på. På bjerget kan man blandt andet opleve yamabushier, som dyrker deres religion ved eksempelvis at udføre ritualer såsom at blive hængt ud over an klippeskrænt, og som besøgende kan man endda få lov til at udføre nogle af disse ritualer, hvis man altså tør.

Eftersom Ominesanji-templet befinder sig på et bjerg, er det temmelig tidskrævende at besøge det. Der er ingen stationer i nærheden, men fra Shimoichi station går der dog busser frem til foden af bjerget, hvorfra turen mod toppen tager 3-4 timer til fod.

Total Page Visits: 256 - Today Page Visits: 1