Aizuwakamatsu-borgen

Aizuwakamatsu-borgen

Aizuwakamatsu-borgen er også kendt som Tsuruga-borgen og befinder sig i byen Aizuwakamatsu i Fukushima-præfekturet. Den nuværende struktur er en moderne rekonstruktion af beton, som blev opført i 1965. Det er muligt at betræde borgens indre, hvor der befinder sig et museum, mens man fra den øverste etage har mulighed for at beundre det omkringliggende bjerglandskab.

Med sit hvide design og rødbrune tegl er der tale om en af Japans mest særprægede borge, som oprindeligt blev bygget i 1384 under navnet Kurokawa-borgen. Denne skiftede hænder mange gange, efterhånden som forskellige klaner overtog ejerskabet gennem tiden, og i 1592 gennemgik borgen så en større renovering, hvor den fik tilføjet en hovedbygning på fem etager. Denne fik lov at stå helt frem til 1868, hvor der udbrød borgerkrige i området, da man forsøgte at gøre op med Tokugawa-shogunatet. Aizuwakamatsu-borgen lagde i den forbindelse grund til et af de største slag, hvor samuraiklassen endte med at lide et nederlag, mens borgen tog så meget skade, at man efterfølgende valgte at rive den ned, før den altså blev genopført godt 100 år senere.

Borgen i Auziwakamatsu befinder sig cirka 2 kilometer fra Nishi Wakamatsu-staion. Det tager cirka en halv time at gå derhen til fods.

Total Page Visits: 534 - Today Page Visits: 1