Atami-borgen

Atami-borgen

Borgen i Atami adskiller sig fra mange af andre japanske borge, idet der er tale om en bygning, der blev opført i 1959 som en turistattraktion, der skulle gøre det muligt for folk at nyde udsigten ud over byen. Der er altså ikke tale om en rekonstruktion af en tidligere borg, idet der slet ikke har ligget en borg i Atami, før man valgte at opføre den nuværende bygning. Af den grund er borgen ligeledes moderne indrettet og indeholder blandt andet en udstilling med erotiske træsnit i kælderen samt en større introduktion til borge i Japan.

Som besøgende har man blandt andet mulighed for at klæde sig ud i traditionelt japansk tøj, men de fleste kommer dog for at træde ud på udkigsposten på borgens øverste etage, hvorfra der er en 360 graders udsigt ud over både Atami og Sagami-bugten, som kan betragtes fra et øvre perspektiv, eftersom borgen er blevet opført på toppen af en 100 meter høj bakke. Ydermere er området et eftertragtet sted for de lokale at nyde kirsebærtræernes blomstring og mange af de fyrværkerifestivaler, som Atami afholder hvert år.

Borgen i Atami ligger ikke langt fra endestationen på Atami-svævebanen, der ligger 2 kilometer fra Atami station, hvorfra der dog også går busser, som kan klare turen til borgen på et kvarter.

Total Page Visits: 366 - Today Page Visits: 1