Marugame-borgen

Marugame-borgen

Marugame-borgen er beliggende i byen Marugame i Kagawa-præfekturet på Shikoku. Der er tale om en af Japans 12 tilbageværende originale borge, som desuden også er kendt som Horai-borgen og Kameyama-borgen. Borgen blev grundlagt i 1587 og fungerede dengang som et residens for daimyoen i provinsen, men da borgen i nabobyen Takamatsu stod færdig 10 år senere, valgte han at drage dertil og i stedet overdrage området til sin søn, som herefter sørgede for at udstykke borgen, så der til sidst var tale om et enormt kompleks med flere forskellige bygninger. Da Tokugawa-shogunatet kom til magten i begyndelsen af 1600-tallet, blev det dog bestemt, at man i hver provins kun måtte have én borg, og Marugame-borgen blev af den grund revet ned til fordel for den i Takamatsu.

I 1641 blev grunden overdraget til Yamazaki Ieharu som tak for hans indsats under bekæmpelsen af de kristne oprørere i Shimabara nogle år forinden, og eftersom provinsen da var blevet delt i to, valgte han at genopbygge Marugame-borgen, der dengang blot var en ruin. Det, der den dag i dag er tilbage af borgen, er således den genopførte version fra 1600-tallet, men mange af disse bygninger gik dog op i røg under en brand i 1869 - i samme periode, hvor man i Japan valgte at rive majoriteten af landets borge ned. Marugame-borgen gik heller ikke fri, idet mange af de bygninger, der havde overlevet branden, blev ødelagt. Dog valgte man at skåne hovedbygningen - altså tårnet - samt et par enkelte porte. Der er altså ikke tale om en komplet original borg, men derimod en beskeden rest. Tårnet er på tre etager og blev renoveret i 1950 og indeholder i dag et museum, der fortæller om borgen og byens historie. Det enorme område, der før i tiden udgjorde borgen er blevet omdannet til en park, hvor man finder omkring 1000 kirsebærtræer, hvilket gør stedet til et af de mest eftertragtede på Shikoku for japanerne at nyde kirsebærtræernes blomstring hvert forår.

Indgangen til Marugame-borgen ligger cirka et kvarter fra Marugame station. Hertil kommer turen op ad den høje bakke, som borgen befinder sig på, hvorfra det desuden er muligt at nyde udsigten ud over både by og hav.

Total Page Visits: 550 - Today Page Visits: 1