Toyama-borgen

Toyama-borgen

Toyama-borgen, der også er kendt som Azumi-borgen, ligger i byen Toyama i præfekturet af samme navn. Borgen blev oprindeligt grundlagt i 1543, men den nuværende struktur er dog en moderne rekonstruktion i beton fra 1954. Den originale borg blev opført af Jinbu-klanen, der hørte hjemme i datidens Etchu-provins, hvor den rivaliserende Shiina-klan ligeledes boede. I 1570 lykkedes det for Shiina-klanen at få kontrol over Toyama-borgen, men med støtte fra Oda Nobunaga, blev denne igen overdraget til Jinbu-klanens leder i 1578, inden han atter mistede den i 1581 - denne gang som følge af et internt oprør. Oda Nobunaga valgte derfor at erstatte Jinbu-klanen (som herefter forsvandt ud af historiebøgerne) med sin general Sassa Narimasa, der sørgede for at udstykke og modernisere borgen og anlægge landbrug i området.

I 1585 blev borgen så overtaget af Toyotomi Hideyoshi, der valgte at overdrage den til Maeda-klanen, og således kom tumulten omkring ejerskiftet af Toyama-borgen til en ende, for med etableringen af Tokugawa-shogunatet i starten af 1600-tallet, blev Maeda-slægten udnævnt til daimyo i provinsen, hvor de besad den administrative magt helt frem til slutningen af 1800-tallet, hvor Japan åbnede sine grænser op for omverdenen og trådte ind i industrialiseringens tidsalder, hvilket betød, at man skilte sig af med majoriteten af landets borge - heriblandt Toyama-borgen, der blev revet ned i 1871. Før da var borgen dog blevet ødelagt af en brand i 1609, og flere bygninger blev desuden ødelagt af et jordskælv i 1858.

Efter Toyama-borgen var blevet revet ned, valgte man at bygge kontorbygninger på grunden, men disse brændte ned ad to omgange i 1899 og 1933, og under Anden Verdenskrig blev byen så udsat for bombetogter. I 1954 opførte man så en kopi af borgen, der i dag fungerer som et museum. Med til borgen hører desuden en japansk have, og så er voldgraven fortsat intakt. 

Toyama-borgen ligger 15 minutters gang fra Toyama station, hvorfra der dog går sporvogne til borgen.

Total Page Visits: 362 - Today Page Visits: 1