Aoi Matsuri

Aoi Matsuri

Aoi Matsuri

Aoi Matsuri er en af Kyotos tre store festivaler, der hvert år afholdes den 15. maj, hvor der derfor bliver fyldt med mennesker i byen - særligt hvis der er tale om en weekend. Ikke nok med, at der er mange besøgende, så er Aoi Matsuri mest kendt for sin enorme parade med omkring 500 deltagere, som vandrer gennem de nordlige egne af Kyoto iført traditionelle klædedragter fra Heian-perioden, og det er altså i særdeleshed dette, som mange kommer for at opleve, hvilket der da også er rig mulighed for. Paraden strækker sig nemlig fra kejserpaladset i Kyoto til Shimogamo-helligdommen og videre til Kamigamo-helligdommen, hvilket er en tur på flere kilometer, så der derfor er gode chancer for at finde en plads på ruten.

Aoi Matsuri har sin oprindelse fra det 7. århundrede og blev en populær byfest, da Kyoto blev omdannet til hovedstad i 794. Siden da har festivalen været en af de største begivenheder i byen, selvom der er tvivl om, hvordan den opstod. I dag mener man, at festivalen begyndte ved, at kejseren foretog ofringer til guderne ved Kamigamo-helligdommen, og derfor er denne endemålet for paraden, selvom der på vejen udføres et ritual ved Shimogamo-helligdommen. Formålet med at holde en parade, hvor deltagerne er klædt i traditionelt tøj er først og fremmest at vise, hvor stor og populær festivalen i sin tid var under Heian-perioden. Men dette fungerer også som en fejring af Kyotos historie og den japanske kultur. Blandt deltagerne finder man blandt andet en såkaldt saio, hvilket er en udvalgt kvinde fra Kyoto, som står for at udføre de hellige ritualer. 

Paraden starter ved kejserpaladset klokken 10.30 og slutter ved Kamigamo-helligdommen klokken 15.30. Grundet de mange deltagere i denne tager den omkring en time, før alle er passeret forbi et enkelt sted på ruten, og mange medbringer derfor stole, som de kan sidde på, da der kun er begrænsede siddepladser. Ellers kan man købe siddepladser ved enten kejserpaladset eller Kamigamo-helligdommen. I dagene op til festivalen kan man desuden opleve forberedelser til denne ved de involverede steder.

Total Page Visits: 108 - Today Page Visits: 1