Gion-festivalen

Gion-festivalen

Gion-festivalen

Gion-festivalen er Japans største festival, og også den mest besøgte, hvilket dog skyldes, at den udspiller sig i hele juli måned hvert år, hvor man derfor har mulighed for at tage del i de mange festligheder, der finder sted, når festivalen udspiller sig i og omkring Gion-distriktet i Kyoto. Hér opstod festivalen helt tilbage i år 869, hvilket gør det til en af de ældste dokumenterede og endnu eksisterende festivaler i Japan. Egentlig begyndte festivalen under en epidemi, hvor man forsøgte at tilegne sig gudernes velsignelse ved at hylde dem, hvilket blev gjort ved at transportere guden fra Yasaka-helligdommen rundt i en transportabel helligdom kaldet mikoshi, hvilket endnu gøres den dag i dag.

Med tiden er Gion-festivalen imidlertid vokset og fejres på meget alsidig vis - blandt andet med en enorm parade den 17. juli, hvor flest mennesker beslutter sig for at tage del i festivalen, da nogle af paradevognene er kendte for deres enorme størrelse, så de derfor skal trækkes af sted af et stort følge. Traditionen tro udvælges en lokal dreng desuden også som gudernes budbringer, og han anbringes derfor på en af vognene, som bliver ført gennem byens gader. Drengen er iført en nærmest majestætisk påklædning, mens festivaldeltagerne generelt er iklædt traditionelle klæder, mens de enten går eller danser gennem byen. Fra den 13. juli og frem til den 17. juli står de mange paradevogne udstillet i gaderne, så man kan beundre disse på nært hold, før de tages i brug. I disse dage er der også en festlig stemning i aftentimerne med masser af muligheder for at købe lokale retter fra opsatte boder.

Endnu en parade finder sted den 24. juli, og da der er tale om en populær festival har man mulighed for at købe pladsbillet, så man er sikret en god udsigt. Paraden foregår dog over en strækning på over en kilometer, så generelt er der god mulighed for at finde plads til at se den. Kamien forlader helligdommen den 17. juli og bliver sendt tilbage til denne den 24. juli, så nogen vil sige, at Gion-festivalen sådan set kun varer en uge, men i hele juli markerer man altså begivenheden i Kyoto.

.

Total Page Visits: 179 - Today Page Visits: 1