Amano Iwato-helligdommen

Amano Iwato-helligdommen

Amano Iwato-helligdommen ligger uden for byen Takachiho i Miyazaki-præfekturet og er dedikeret til solguden Amaterasu. Helligdommen er nemlig blevet opført ved grotten Ama-no-Iwato, hvor Amaterasu ifølge legenden gemte sig efter at være blevet ked af det, så hele verden blev opslugt i mørke. Der er tale om en meget gammel myte, og af samme grund er man ikke sikker på, hvornår Amano Iwato-helligdommen blev grundlagt. Oprindeligt har der muligvis blot været tale om et helligt sted, hvor man tilbad Amaterasu, hvilket med tiden førte til, at man valgte at etablere en egentlig helligdom. Denne ligger placeret afsides grotten, som det ikke er tilladt for besøgende at betræde.

Ama-no-Iwato kan dog beundres på afstand fra helligdommen, og i nærheden ligger desuden en anden grotte kaldet Ama-no-Yasukawara, hvor de andre guder efter sigende diskuterede, hvordan de skulle lokke Amaterasu ud fra sit skjul. Til sidst lykkedes det dem at få hende til at komme frem, da de holdt en kæmpe fest ude foran grotten. Området omkring denne er fyldt med tusindvis af småsten, der er blevet stablet oven på hinanden, hvilket er en populær måde at bede på i Japan - hvis man formår at stable stenene, så de står stabilt, er der større chance for at ens bøn vil blive hørt.

Amano Iwato-helligdommen ligger 10 kilometer fra Takachiho, hvorfra der går busser til helligdommen. Turen dertil tager et kvarter.

Total Page Visits: 365 - Today Page Visits: 1