Senjokaku

Senjokaku

Senjokaku er den største struktur beliggende på øen Miyajima. Det var Toyotomi Hideyoshi, der i sin tid påbegyndte konstruktionen af denne som et bibliotek tiltænkt opbevaringen af buddhistiske sutraer, men Toyotomi Hideyoshi døde dog i 1598, og bygningen blev derfor aldrig færdiggjort. Den mangler blandt andet både vægge og døre, således at man kan se direkte igennem den, da dens indre er fuldkommen blottet udefra, hvorved vind og vejr har sat sine spor i løbet af de mere end 400 år, hvor bygningen har stået i sin ukomplette form.

Senjokaku blev efter Toyotomi Hideyoshis død anvendt til at huse Buddha-statuer, men i 1872 blev bygningen dog omdannet til en helligdom og dedikeret til Toyotomi, som man siden har haft mulighed for at tilbede hér. Buddha-statuerne blev dengang fjernet og erstattet af malerier fra den nærliggende Itsukushima-helligdom, som endnu hænger inde i bygningen, der i sig selv er det som mange folk kommer for at opleve grundet dens ufærdiggjorte udseende samt træværket, som tydeligvis er blevet medtaget af tidens tand.

Siden Senjokaku blev gjort til en helligdom har den officielt set været kendt som Toyokuni-helligdommen, og ved siden af denne ligger desuden en 5-etagers pagode, der står fuldkommen i kontrast til Senjokaku med sin stærke røde farve. Denne ser derfor nyere ud, men blev faktisk bygget i 1407. Pagoden er dog lukket af for offentligheden, der altså kun kan betragte den udefra, mens det derimod er muligt at bevæge sig rundt inde i Senjokaku, så længe man tager skoene af.

Senjokaku ligger cirka 10 minutters gang fra havnen på Miyajima. 

Total Page Visits: 476 - Today Page Visits: 1