Itsukushima-helligdommen

Itsukushima-helligdommen

På øen Miyajima i nærheden af Hiroshima ligger Itsukushima-helligdommen. Itsukushima er det officielle navn for Miyajima. Besøgende, der sejler til øen vil fra færgen kunne se helligdommen, der optræder som en orange struktur, der ved tidevande ser ud til at flyde på vandet, mens der ud fra den står en orange torii-port, som ligeledes er placeret i vandet, hvor den før i tiden fungerede som indgang til helligdommen og øen, da det var meningen, at besøgende skulle sejle igennem denne. På visse tidspunkter af dagen har vandet trukket sig tilbage, så man kan gå ud og røre den 16 meter høje torii. Dette sted har sammen med Matsushima og Amanohashidate status som Japans tre smukkeste landskaber og er både et af de mest besøgte og fotograferede steder i Japan.

I 1168 udvalgte Taira no Kiyomori øen som sin klans familie-helligdom, og den nuværende Itsukushima-helligdom blev dermed grundlagt. Helligdommen har været ødelagt og genopbygget op til flere gange, men den nuværende bygning kan dateres tilbage til midten af 1500-tallet. Den tilhørende torii blev første gang rejst i 1168, men den nuværende struktur er af noget nyere dato, da den er fra 1875. I 1996 blev helligdommen optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

For at opretholde den renlighed, der er knyttet til helligdommen, er hverken fødsler eller død tilladt i nærheden af den. Begravelser på øen er derfor forbudt, mens højgravide nær terminsdatoen samt dødeligt syge bør forlade den i god tid.

Total Page Visits: 783 - Today Page Visits: 1