Ijinkan

IjinkanDa Japan i midten af 1800-tallet åbnede sine grænser op efter godt 250 års isolation, begyndte man at modernisere samfundet med udgangspunkt i Vesten. Dette betød, at Japan gik ind i den industrielle tidsalder, og fabrikker begyndte derfor at skyde op rundt omkring i landet. Et af de første steder, hvor man anlagde et industrikompleks var i haven Senganen i Kagoshima, hvor Shimizu-klanen sørgede for at opføre flere fabrikker, der eksempelvis inkluderede Japans første spinneri. Al industriel viden blev indhentet fra udlandet, hvor mange japanere rejste til for at lære alt fra videnskab og produktion til design og byggeteknikker, men udlændinge kom imidlertid også til Japan for at hjælpe japanerne med at modernisere samfundet. I 1867 blev 7 britiske ingenører eksempelvis inviteret til Kagoshima af Shimizu-klanen, så disse kunne være med til at forbedre industrien, og Shimizu-klanen sørgede endda for at opføre en villa, hvor de kunne bo, under deres ophold.

Denne villa er nu kendt som Ijinkan og blev designet ud fra Vestlig arkitektur, men dog med visse elementer anvendt i traditionel japansk design, så der altså er tale om et eksempel på en fusion mellem Vestlige og japanske byggeteknikker. Ijinkan blev senere flyttet og fungerede som skole i cirka 50 år, før den i 1936 vendte tilbage til sin oprindelige grund og i dag er åben for offentligheden, der har mulighed for at beundre arkitekturen udvendigt såvel som indvendigt. Grundet bygningens historiske værdi, blev den i 2015 optaget på UNESCOs liste over verdensarv.

Den nærmeste station ligger over 2 kilometer fra Ijinkan, men fra Kagoshima bymidte går der dog busser til Senganen, og turen tager mellem en halv til en hel time afhængig af linje. 

Total Page Visits: 86 - Today Page Visits: 1