Taka Toro

Taka Toro

Kotohira-gu er en helligdom beliggende i byen KotohiraShikoku, som er dedikeret til guden for søfart, og før i tiden besøgte mange fiskere og sejlere derfor helligdommen for at sikre en god rejse til søs. Men hvis man befandt sig på havet, kunne man imidlertid også bede i retning mod helligdommen, så for at søens folk skulle have mulighed for at vide, hvor denne befandt sig, opførte man i 1865 en 27 meter høj lanterne, der går under navnet Taka Toro, hvilket direkte oversat betyder "høj lanterne". Denne har med sine 27 meter status som værende Japans højeste stationære lanterne (toro), men teoretisk set kan man sige, at der i virkeligheden er tale om et fyrtårn, selvom bygningen befinder sig 10 kilometer fra kysten. Taka Toro består nemlig af et fundament af sten med en træbygning oven på, hvori man i gamle dage antændte en flamme, som kunne ses fra havet.  

I dag er Taka Toro taget ud af drift, fordi man simpelthen ikke længere kan se den fra havet, og den står nu på en grund, der fungerer som et opholdsområde med legeplads, hvilket er markeret med en stor torii-port for at markere bygningens tilknytning til Kotohira-gu, der ligger to kilometer fra Taka Toro, som det var nødvendigt at opføre andetsteds, så det var muligt at se den fra kysten. Det er ikke tilladt at træde ind i tårnet, idet trappen dertil er spærret af.

Lige ved siden af Taka Toro ligger Kotoden-Kotohira station, der er sidste stop på en privatdrevet toglinje, mens JR-stationen Kotohira station ligger 100 meter væk.

Total Page Visits: 241 - Today Page Visits: 1