Kinkakuji

Kinkakuji

Kinkakuji, der også kaldes Den Gyldne Pavillon på dansk, er et zenbuddhistisk tempel beliggende i Kyoto. Det officielle navn er Rokuonji, men navnet Kinkakuji, der direkte oversat betyder guldpavillon-tempel, er det hyppigst anvendte, grundet den gyldne nuance, som pryder bygningen. Templet blev sammen med 16 andre bygninger i Kyoto optaget på UNESCO's liste over verdensarv i 1994, selvom der er tale om en forholdsvis ny bygning. Kinkakuji blev grundlagt i slutningen af det 14. århundrede, men samtlige af de originale bygninger, der havde udgjort tempelkomplekset, blev brændt ned under borgerkrige 70 år senere. Den gyldne pavillon er ligeledes blevet brændt ned flere gange gennem tiden - senest i 1950, da en sindsforvirret munk satte ild til bygningen. Den nuværende struktur er derfor en rekonstruktion, der blev bygget samme år, og denne har siden gennemgået flere renoveringer.

Den gyldne pavillon består af tre etager i hvert sit design, hvilket giver bygningen et særpræget udseende. Ikke mindst fordi de to øverste etager er beklædt med bladguld. Templet befinder sig ved en lille sø, hvori bygningen genspejles, når besøgende har mulighed for at betragte den fra den modsatte side af vandet. Kinkakuji er et eftertragtet sted for turister og fotografer året rundt, fordi bygningen tager sig godt ud i sol- såvel som snevejr. Det er ikke muligt at betræde bygningen eller røre ved den, men gæster kan passere den, når de bevæger sig videre i de tilhørende haver, der har stået i samme stil i over 1000 år. Den gyldne pavillon var desuden inspirationen til dens sidestykke, Ginkakuji (sølvpavillonen), der ligger i den modsatte ende af Kyoto.

Kinkajkuji befinder sig i det nordlige Kyoto. Det tager cirka 40 minutter at komme dertil fra Kyoto station med bus. Den nærmest togstation er Kitano Hakubai-cho, hvorfra der er cirka 2 kilometer til templet. 

Total Page Visits: 681 - Today Page Visits: 1