Taiyuin Reibyo

Taiyuin Reibyo

Taiyuin Reibyo er det japanske navn for Tokugawa Iemitsus mausoleum, der ligger i Nikko i samme område som byens kendte helligdom, Toshogu, som er dedikeret til Iemitsus bedstefar: Den første Tokugawa-shogun, Ieyasu. Iemitsu endte med at følge i hans fodspor og blev den tredje Tokugawa-shogun i 1623, indtil han døde i 1651. Opførelsen af Taiyuin Reibyo begyndte året efter hans død og præcis ligesom Toshogu-helligdommen, så er Taiyuin Reibyos bygninger kendetegnet ved sine smukke dekorationer i skikkelse af detaljerede udskæringer og stærke farver, hvor især den gyldne nuance er dominerende.

Selve hovedbygningen er dog ikke tilgængelig for offentligheden, og denne kan derfor kun beundres på afstand. Det samme gælder Tokugawa Iemitsus egentlige mausoleum, der ligger omkranset af stenmure for enden af en lille trappe. Taiyuin Reibyo er egentlig en shinto-helligdom, men alligevel er denne tilknyttet det nærliggende Rinnoji-tempel, så da dette blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1999, så inkluderede dette også Taiyuin Reibyo.

Taiyuin Reibyo ligger over 2 kilometer fra Nikko station, og at gå dertil tager cirka 40 minutter. Med bus tager turen kun 10 minutter.

Total Page Visits: 408 - Today Page Visits: 1