Toshogu-helligdommen

Toshogu-helligdommen

Toshogu-helligdommen ligger i Nikko, hvor den blev opført i løbet af 1600-tallet, idet den er dedikeret til den første Tokugawa-shogun, Ieyasu, hvis mausoleum derfor også er en del af helligdommen. Denne består af et utal af bygninger, der er kendetegnet ved at være tungt udsmykket med både dekorationer i skikkelse af udskæringer og stærke farver, hvor særligt den gyldne nuance er dominerende. Helligdommen bliver ofte betegnet som den smukkeste i Japan, og er samtidig blandt de største og vigtigste og af samme grund også en af de mest besøgte i hele landet.

Blandt de utallige udskæringer i træværket er blandt andet en afbildning af de tre vise aber, der holder sig for mund, ører og øjne, samt Nemuri-neko: en sovende kat. Mens besøgende har mulighed for at beundre de fleste bygninger på nært hold, så er enkelte imidlertid spærret af, så de kun kan betragtes bag et lille hegn. Dette inkluderer også Tokugawa Ieyasus mausoleum, hvilket er en bronzeurne med hans rester, der fungerer som endepunktet på helligdommen - for enden af en lang trappe.

De fleste af helligdommens bygninger er originale, og de har derfor status som nationalskatte, ligesom Toshogu-helligdommen blev optaget på UNESCOs liste over verdensarv i 1999. Helligdommens femetagers pagode blev dog genopført i 1818, efter den oprindelige pagode brændte ned, og så blev en enkelt bygning også raseret af en brand i 1960.

Det var Ieyasus barnebarn, Iemitsu, der stod for en stor del af Toshogu-helligdommens opførelse, og da han døde i 1651, blev hans jordiske rester derfor også stedt til hvile i Nikko, da hans mausoleum blev etableret lige i nærheden. Der er desuden flere helligdomme dedikeret til Tokugawa Ieyasu, som alle går under navnet Toshogu, hvilket er grunden til, at Toshogu-helligdommen i Nikko også er kendt som Nikko Toshogu-helligdommen. Denne befinder sig over 2 kilometer fra Nikko station, og at gå dertil tager cirka 40 minutter. Med bus tager turen kun 10 minutter.

Total Page Visits: 717 - Today Page Visits: 1