Ghibli-museet

Ghibli-museet

Ghibli-museet åbnede i 2001 i byen Mitaka i Tokyo-præfekturet og er dedikeret til animationsstudiet Studio Ghibli, der mest er kendt for sine anime-film af Hayao Miyazaki, der blandt andet står bag Min nabo Totoro, Chihiro og heksene og Det levende slot. Det er også Miyazaki selv, der har designet museet, hvor arkitekturen er taget fra flere af hans film, så bygningerne ligeledes optræder som en del af udstillingen, som først og fremmest har til formål at inddrage de besøgende i et virkeliggjort animationsunivers.

Den primære målgruppe er børn, idet der på museet findes flere aktiviteter, der inddrager det yngre publikum, men voksne fans af Studio Ghibli kan ligeledes få noget ud af at tage en tur forbi museet, eftersom her også findes udstillinger, der beskæftiger sig med Studio Ghiblis værker. Der er for eksempel modeller i 1:1 størrelse af katbussen fra Min nabo Totoro og robotten fra Laputa - slottet i himlen. En del af udstillingen inkluderer også et iscenesat animationsstudie, så de besøgende kan se, hvordan en tegnefilm bliver til. Det er også muligt at se specielle kortfilm fra Studio Ghibli i museets kælder, hvilket blandt andet inkluderer en efterfølger til Min nabo Totoro. Herudover er der både souvenirboder og caféer på museet.

Det er kun muligt at købe billetter til Ghibli-museet, hvis man forudbestiller dem. Dette kan gøres uden for Japan på www.l-tike.com, hvor salget starter tre måneder før den planlagte besøgsdato. I Japan kan man købe billetter i konbini-kæden Lawson, hvor der kan købes billetter en måned i forvejen. På museet vil kvitteringerne blive vekslet til billetter, der har form som et stykke film med billede fra en Ghibli-film.

Ghibli-museet ligger lidt over en kilometer fra Mitaka station, hvorfra der går busser direkte til museet. 

 

Total Page Visits: 765 - Today Page Visits: 1