Nippon Maru

Nippon MaruNippon Maru er et japansk sejlskib, der blev søsat i 1930 sammen med søsterskibet Kaiwo Maru. Begge skibe blev anvendt som skoleskibe til uddannelse og træning af søofficerer og blev bygget, efter et tidligere skoleskib ved navn Kirishima Maru sank under en storm i 1927, hvilket kostede 53 mænd livet. Ingen stor tragedie nåede at ramme hverken Kaiwo Maru eller Nippon Maru, der forblev i tjeneste i mere end 50 år, før begge skibe blev taget ud af drift – først Nippon Maru i 1984 og senere Kaiwo Maru i 1989. De blev begge erstattet af skibe med samme navne, der er blandt de største sejlskibe i verden. I stedet for at sende de gamle skibe til ophugning, valgte man at omdanne dem til offentlige museer, der kunne give offentligheden indblik i Japans maritime træningsfaciliteter. Nippon Maru lægger nu til kaj i Yokohama, mens Kaiwo Maru befinder sig i Imuzu i Toyama-præfekturet.

Nippon Maru har en længde på 97 meter, og nu og da kan man opleve, at samtlige af skibets 32 sejl fremstår hejst. Dog er de pakket væk det meste af tiden. Udover at kunne udforske skibet, kan man også betragte det fra flere forskellige steder udefra – blandt andet fra den nærliggende forlystelsespark Cosmo World eller fra Yokohama Landmark Tower, der står lige ved siden af.

Nippon Maru befinder sig ved en park navngivet efter skibet. Den nærmeste station er Sakuragicho station, der kun ligger få hundrede meter væk.

Total Page Visits: 189 - Today Page Visits: 1