Shoko Shuseikan

Shoko Shuseikan

Da Japan i midten af 1800-tallet åbnede sine grænser op efter godt 250 års isolation, begyndte man at modernisere samfundet med udgangspunkt i Vesten. Dette betød, at Japan gik ind i den industrielle tidsalder, og fabrikker begyndte derfor at skyde op rundt omkring i landet. Et af de første steder, hvor man anlagde et industrikompleks var i haven Senganen i Kagoshima, hvor Shimizu-klanen sørgede for at opføre flere fabrikker, der eksempelvis inkluderede Japans første spinderi.

Efterhånden som der opstod konkurrence, måtte mange fabrikker dog lukke, og denne skæbne overgik også Shimizu-klanens industrikompleks, så mange af dets bygninger efterfølgende blev revet ned, hvorimod enkelte blev bevaret. I 2015 blev nogle af disse optaget på UNESCOs liste over verdensarv, hvilket blandt andet drejer sig om en gammel maskinfabrik kendt som Shoko Shuseikan. Allerede i 1962 fik denne status som kulturskat, og den er i dag blevet omdannet til et museum, hvor offentligheden kan lære om historien bag Shimizu-klanen og det tidligere industrikompleks.

Der løber en jernbane langs Senganen, men den nærmeste station ligger alligevel over 2 kilometer fra. Fra Kagoshima bymidte går der dog busser til Senganen, og turen tager mellem en halv til en hel time afhængig af linje. 

Total Page Visits: 230 - Today Page Visits: 1