Onuma-søen

Onuma-søen

Onuma er en 5,3 km2 stor sø beliggende på Hokkaido, hvor den befinder sig ved foden af Komagatake-vulkanen, hvis aktivitet har været med til at forme søen sammen med en mindre nabosø kendt som Konuma. Vulkanen er også grunden til, at man i søen finder over 120 småøer, hvilket længe har været med til at gøre Onuma til et eftertragtet sted at nye landskabet, og allerede i begyndelsen af 1900-tallet blev der anlagt en station i nærheden, hvorved søen blev gjort til en turistattraktion. I 1958 blev stedet så omdannet til en nationalpark, og denne er især et populært sted for japanerne at nyde efterårsfarverne, når træerne ændrer kulør. Onuma er desuden blevet optaget på den nye liste over bud på Japans tre bedste landskaber.

Onuma er hjemsted for et bredt dyre- og planteliv - særligt fugle, eftersom søen aldrig fryser til, selvom den ligger så langt nordpå. Overfiskeri har tidligere været et problem, men fiskeriet er nu under kontrol, så man blandt andet kan købe lokale fisk fanget i søen, der er populær at betragte på nært hold eller fra det omkringliggende bjerglandskab.

Der er stadig en jernbane, der sågar løber over søen, så det er muligt at komme frem til denne fra blandt andet Hakodate.

Total Page Visits: 130 - Today Page Visits: 1