Fredsparken i Nagasaki

Fredsparken i NagasakiFredsparken i Nagasaki blev åbnet i 1955 på samme sted, hvor en atombombe ti år tidligere eksploderede og lagde byen i ruiner, hvilket kostede flere tusinde mennesker livet, og parken er først og fremmest dedikeret til de mange ofre, men den symboliserer på samme tid håbet om fred – deraf navnet. Mange monumenter er med tiden kommet til, og flere er disse er blevet doneret til parken fra andre lande såsom Polen, Kina og Portugal. Vartegnet er imidlertid en ti meter høj statue, som forestiller en mand, der peger mod himlen (som en henvisning til atombomben) mens hans anden hånd fremstår åben som en opfordring til pacifisme og fred mellem mennesker. Herudover findes der et monument tilegnet ofrene for atombomben, mens stedet, hvor bomben eksploderede, fungerer som en afsides park for sig selv, hvor der ikke er meget udover en enkelt struktur, der skal illustrere epicentret og impulserne fra dette. I nærheden ligger desuden nogle af de få spor, der endnu er tilbage efter atombomben, i form af nogle af ruinerne efter Urakami-katedralen, der var den største kirke i Østasian, da den blev ødelagt under eksplosionen. Lige i nærheden står katedralen i sin genopførte version fra 1959. 

I Nagasaki ønskede man oprindeligt at bevare den komplette ruin fra Urakami-katedralen, så denne kunne fungere som et mindesmærke på samme måde som Atombombekuplen i Hiroshima. Katedralen var nemlig en af byens mest ikoniske bygninger, og dele af dens mure formåede at stå intakte efter bomben. De lokale kristne ønskede dog at få katedralen genopført, så man på den måde kunne stå sammen og komme videre. Hvert år lægger fredsparken grund til en mindehøjtidelighed, der finder sted den 9. august, hvor atombomben sprang, og her mindes man både ofrene for bomben og Anden Verdenskrig generelt, ligesom man endnu står sammen om et ønske om fred på Jorden.

Fredsparken i Nagasaki har sin egen togstation, der på japansk hedder Heiwakoen, mens den engelske oversættelse er Peace Park.

Total Page Visits: 333 - Today Page Visits: 2