Elvis-danserne i Yoyogi Park

Elvis-danserne i Yoyogi Park

Yoyogi Park i Shibuya i Tokyo er blandt andet kendt for sine mange gadeoptrædere, og hver søndag boomer det med alt fra gøglere og musikanter til dansere, hvor mange særligt kommer for at opleve de såkaldte Elvis-dansere. Der er tale om en gruppe mænd, der har fået denne betegnelse, fordi de er klædt i klassisk rock and roll-tøj med en dertilhørende opsat frisure, som blandt andet blev gjort populær af Elvis Presley, der ofte betegnes som kongen af rock and roll. Men faktisk er det slet ikke Elvis Presley, som disse mænd imiterer. På japansk er de nemlig kendt som Roller-Zoku, hvilket er en betegnelse for folk, der dyrker en klassisk 50'er-stil, hvilket for mænds vedkommende typisk består af denim og læder, mens kvinder som regel ses i korte, ærmeløse swingkjoler.

50'er-stilen blev en populær modetrend i Harajuku i Shibuya i 1980'erne, hvor de første såkaldte Elvis-dansere begyndte at optræde i området, før de i løbet af 1990'erne fik fast base i Yoyogi Park, og siden da er traditionen altså blevet holdt af live af de samme mænd, samtidig med at nye er kommet til (også kvinder), som hver søndag tager hen i Yoyogi Park for at fyre den af til rock and roll-musik, der spilles på et medbragt anlæg.

Der er altså ikke tale om professionelle dansere, men derimod helt almindelige folk, som bare godt kan lide at underholde andre og på den måde holde deres kultur i live, da denne siden 1980'erne er gået af mode. Opvisningen starter omkring klokken 14 og foregår ved Harajuku Gate Square, der ligger 100 meter fra Harajuku station.

 

Total Page Visits: 271 - Today Page Visits: 1