Yoyogi Park

Yoyogi Park

Yoyogi Park befinder sig lige ved siden af Harajuku station og Meiji-helligdommen i Shibuya og er en af de største parker i Tokyo. Parken blev grundlagt i 1967 på det område, hvor den første flyvning i Japan fandt sted, da Yoshitoshi Tokugawa i 1910 gik på vingerne med et fly, han havde medbragt fra Frankrig. Senere blev stedet anvendt til militærparader, og efter Anden Verdenskrig lagde det grund til Washington Heights, der var et boligkvarter, hvor amerikanske soldater og deres familier boede under okkupationen af Japan. Her lå også faciliteter såsom skoler, kirker og butikker. Japanere havde dengang ikke adgang til området, der derfor var hegnet af.

Da okkupationen af Japan endte aftale man sammen med USA at bevare Washington Heights, men da Japan fik OL-værtsskabet i 1964 blev det dog besluttet at omdanne området til den OL-by, der skulle huse de mange atleter. De amerikanske soldater og deres familier, som fortsat boede i Washington Heights blev flyttet til Chofu lufthavn, og efter afslutningen på OL blev alle 827 huse revet ned - foruden et enkelt, der fortsat er at finde i parken den dag i dag.

Yoyogi Park består nu af søer, plæner og skovarealer. Den er særlig populær om foråret, hvor de mange kirsebærtræer blomstrer, og om søndagen indtager forskellige subkulturer området for at optræde. Det drejer sig blandt andet om kampsportsudøvere og Elvis-dansere

Total Page Visits: 424 - Today Page Visits: 1