Taima Hakubutsukan

Taima HakubutsukanTaima Hakubutsukan er beliggende i byen Nasu i Tochigi-præfekturet og er intet mindre end et museum dedikeret til cannabis. Japan har en af verdens strengeste lovgivninger, når det kommer til rusmidler, og besiddelse af hash kan give op til 5 års fængsel, mens det at dyrke hampplanter kan føre til syv år bag tremmer. Alligevel åbnede cannabismuseet Taima Hakubutsukan altså i 2001 med det formål at belære folk om cannabis – både dens anvendelse og dens historie, for selvom hash nu om dage er et illegalt rusmiddel i Japan, så har hamp gennem historien været dyrket og benyttet i alt lige fra tøj og religiøse ritualer til træning af ninjaer, der brugte de hurtigtvoksende planter til at træne højdespring. Om japanerne røg cannabis er der fortsat tvivl om, men hampplanter har historisk set været en del af folks dagligdag, idet de blev plantet og høstet i samme omfang som visse grøntsager. Også under Anden Verdenskrig benyttede man planterne til blandt andet at producere reb og faldskærme. Efter krigen blev Japan dog okkuperet af USA, og dette førte blandt andet til, at den amerikanske nultolerance over for stoffer blev bragt til Japan, så cannabis altså blev forbudt i 1948. Og denne lov er således stadig gældende den dag i dag.

Selvom det ifølge loven er forbudt at dyrke hamp privat, så findes der stadig omkring 50 farme, der er har licens til dette fra staten, som gennem stærk kontrol sørger for, at planterne ikke bliver anvendt til at producere hash. Tochigi-præfekturet har altid været et populært sted at dyrke hamp, og netop derfor er cannabismuseet beliggende hér, idet man i området ligeledes finder nogle af de tilbageværende farme, hvor det også er muligt for besøgende at få et indblik i dyrkningen af hampplanter.

Taima Hakubutsukan ligger cirka 9 kilometers kørsel fra Takaku station. Fra nabostationen Koroisu går der bus til en skole, der ligger cirka et minut fra museet.

 

Total Page Visits: 701 - Today Page Visits: 1