Chogosonshi-ji

Chogosonshi-ji

Chogosonshi-ji er et buddhistisk tempel beliggende i Nara-præfekturet, hvor det ifølge legenden blev grundlagt i 587, efter at Prins Shotoku valgte at bede på stedet under hans konflikt med Mononobe no Moriya, som han senere endte med at overvinde. Prins Shotoku påstod, at han havde set Vaiśravaṇa - en af de fire himmelske konger - under sin bøn, og han opførte derfor Chogosonshi-ji dedikeret til Vaiśravaṇa, der på japansk er kendt som Bishamonten. 

Templet voksede sig med tiden større, efterhånden som nye bygninger blev opført, men de alle brændte ned under en borgerkrig i 1577, og templet blev derfor genopført i begyndelsen af 1600-tallet, hvor flere af bygningerne i dag stammer fra, hvilket eksempelvis inkluderer to pagoder. Hovedbygningen brændte dog ned i 1951 og den nuværende bygning er derfor fra 1958. Men Chogosonshi-ji har også nogle andre strukturer, der har været medvirkende til, at det er blevet kendt som tiger-templet. For eftersom Prins Shotoku foretog sin bøn i tigerens år, så er templet også dedikeret til verdens største kattedyr, hvilket er grunden til, at der er flere tigerstatuer og andre afbildninger ved templet - heriblandt en port formet som et tigergab.

Chogosonshi-ji ligger 2,5 kilometer fra den nærmeste station, som er Shigisanshita station. Fra Oji station går der dog busser frem til templet, hvilket kun tager 5 minutter.

Total Page Visits: 37 - Today Page Visits: 1