Chuzenji-templet

Chuzenji-templet

Chuzenji-templet ligger i Nikko ved siden af Chuzenji-søen, der er opkaldt efter templet. Oprindeligt blev templet grundlagt i 784 ved foden af det nærliggende Nantai-bjerg, og det lå dengang ved siden af søen, men i 1902 blev Nikko dog ramt af en tyfon, hvilket førte til voldsomme oversvømmelser, som endte med at skylle Chuzenji-templet bort. Det blev derfor besluttet at templet skulle genopføres på højere grund, og det blev derfor genopbygget nogle hundrede meter fra sin oprindelige placering.

I dag er templet kendetegnet ved sin røde farve, men indvendigt huser det imidlertid en seks meter høj Buddha-statue samt en sjælden samling bestående af fem Deva-statuer. Fra templets første sal har besøgende desuden adgang til en balkon, hvorfra man kan nyde udsigten ud over Chuzenji-søen, hvilket er et eftertragtet syn året rundt, når landskabet omkring søen hele tiden ændrer udseende. På tempelgrunden står desuden også et træ med en deform udposning stammen, som folk kommer for at tilbede af forskellige grunde. Nogen mener for eksempel, at den enorme gevækst repræsenterer en gravid mave, så ved at bede til træet håber man altså på at blive gravid. Andre mener derimod, at der er tale om en svulst, idet de tror, at træet påtager sig menneskers sygdomme (såsom kræft), og at det er grunden til, at udposningen på stammen bliver ved med at vokse.

Chuzenji-templet ligger en kilometer fra busterminalen ved Chuzenji-søen, hvorfra der er 20 minutter til fods. Der går dog også busser til templet, hvilket tager 3 minutter.

Total Page Visits: 630 - Today Page Visits: 1