Okunoin

OkunoinOkunoin er et tempel beliggende på Koya-bjerget, hvor det er et af de mest besøgte templer. Dette er nemlig stedet, hvor Kobo Daishi er stedt til hvile. Det var ham, der grundlagde Shingon-buddhismen, der har hovedsæde på Koya-bjerget, og eftersom Kobo Daishi blandt andet grundlagde pilgrimsruten på Shikoku, er der også mange, der anser hans gravsted for at være afslutningen på pilgrimsruten, hvilket er grunden til, at mange tager forbi Koya-bjerget efter at have fuldført pilgrimsruten på Shikoku. Okunoin er et af de helligste steder i Japan, og derfor er det forbudt at fotografere på det inderste af tempelgrunden, hvor man eksempelvis finder Kobo Daishis mausoleum. Hér mener man desuden, at Kobo Daishi befinder sig i evig meditation, og folk strømmer til fra nær og fjern for at bede til ham.

Men Okunoin er gigantisk og har mange andre steder, der er populære, hvilket eksempelvis drejer sig om den omkringliggende gravplads, der er Japans største, ligesom her ligger en bygning indeholdende over 10.000 lanterner og 50.000 statuer. Området er ydermere fyldt med et utal af skulpturer fra både buddhismen og shintoismen, og fordi disse findes i bjergene omkranset af træer, er mange af dem tilgroet med mos grundet den høje fugtighed, der også fører til tågedannelse, hvilket blot er med til at forstærke den spirituelle stemning. I 2004 blev flere steder på Koya-bjerget optaget på UNESCOs liste over verdensarv, men det inkluderede dog ikke Okunoin.

Okunoin har sit eget busstoppested på Koya-bjerget, men herfra er der alligevel lige knap en kilometers gang til selve templet.

Total Page Visits: 15 - Today Page Visits: 1