Shin-Yakushiji-templet

Shin-Yakushiji-templetShin-Yakushiji er et buddhistisk tempel beliggende i Nara, og selvom det deler navn med Yakushiji-templet, der også ligger i Nara, så er der dog ingen forbindelse mellem de to templer. Shin-Yakushiji blev grundlagt som Koyakuji i 747 af Kejserinde Komyo, der dedikerede det til Yakushi-Buddhaen, der i japansk buddhisme er Buddhaen for medicin, idet hendes mand, Kejser Shomu, var alvorligt syg. Oprindeligt bestod Shin-Yakushiji-templet af mange bygninger fordelt over 200.000 kvadratmeter, og omkring 100 munke havde hjemme her, men i 780 brændte det meste af templet ned, da det blev ramt af et lyn.

Da Nara mistede sin status som hovedstad, begyndte Shin-Yakishiji-templet gradvist at miste sin pragt, men denne blev dog genskabt omkring begyndelsen af 1200-tallet, da to munke sørgede for at forbedre templet og opføre mange af de bygninger, der stadig står den dag i dag. Den ældste struktur er dog templets hovedbygning, der kan dateres helt tilbage til 700-tallet, hvorved det er en af de ældste træbygninger i Japan. I denne finder man en to meter høj træstatue af Yakushi-Buddhaen, der er omringet af 12 mindre krigerstatuer af ler, der er sat til at vogte den – disse er de ældste af sin slags i Japan, foruden en enkelt, der blev lavet i 1931, efter den oprindelige blev ødelagt under et jordskælv. Herudover er templets port den ældste firebenet port i Japan.

Shin-Yakushiji-templet ligger en kort gåtur fra Nara Park. Fra Nara station og Kintetsu Nara station er der cirka 2,5 til 3 kilometers gang og det vil derfor tage en halv time at nå frem til fods. Alternativt går der busser fra de to stationer, der kan klare turen på 5-10 minutter.

Total Page Visits: 429 - Today Page Visits: 1