Shoshazan Engyoji

Shoshazan Engyoji

Shoshazan Engyoji er et buddhistisk tempel beliggende på Shosha-bjerget i Himeji. Templet blev grundlagt i 966 af munken Shoku, der påstod, at han havde modtaget åbenbaringer fra guden for visdom, Monju, der fortalte ham, at hvis man besteg Shosha-bjerget, så ville man opnå fysisk såvel som mental renlighed. Netop derfor blev templet bygget på bjerget, så folk på den måde var nødt til at bestige det for at besøge stedet, der således blev en del af Saigoku Kannon-pilgrimsruten, hvor det er tempel nummer 27 ud af 33, som man skal lægge turen forbi.

Nu om dage vælger mange endnu at besøge Shoshazan Engyoji, men det er ikke længere nødvendigt at bestige bjerget for at komme dertil. Der er nemlig blevet anlagt en svævebane, som gør det muligt at komme frem til templet på få minutter, men tempelkomplekset befinder sig spredt rundt i et stort skovområde, så det er endnu nødvendigt at vandre et stykke, når man vælger at besøge det. Langt de fleste bygninger blev opført i det 14. og 15. århundrede, og mange af disse blev restaureret i 1900-tallet. På grund af fraværet af moderne strukturer i området, så er Shoshazan Engyoji ofte blevet brugt som kulisse under indspilninger af film og serier, der foregår i fortidens Japan. Mest kendt er nok The Last Samurai, der delvist blev optaget hér.

For at komme frem til svævebanen, der fører frem til templet, skal man tage en bus fra Himeji, hvilket tager omkring en halv time. Hvis man vælger at bestige bjerget til dette tage en times tid.

Total Page Visits: 512 - Today Page Visits: 1