Familiedrabet i Nerima

Familiedrabet i NerimaI 1983 boede den 45-årige Akira Shirai i Tokyos Nerima-distrikt med sin 41-årige kone samt deres tre døtre på 10, 9 og 6 år og søn på 1 år. De boede i et hus på to etager, som Akiras svigerfar havde købt til dem, men fordi han røg i gæld og ikke længere kunne betale for lånene, så endte familiens hus med at blive sat på tvangsauktion i oktober 1982, hvor det blev købt af Kojiro Asakura, som i de kommende måneder forsøgte at få familien Shirai til at flytte fra ejendommen. Dette nægtede de imidlertid, så om eftermiddagen den 27. juni 1983, besluttede Asakura sig for at få ryddet familien af vejen på bestialsk vis, da han invaderede huset, og hér dræbte de tre yngste børn og deres mor ved enten at slå dem i hovedet med en hammer eller kvæle dem. Den ældste datter var på skoleudflugt og var derfor ikke hjemme. Det var Akira Shirai heller ikke, idet han var på arbejde, men han vendte imidlertid hjem sent på aftenen, hvor han åbnede døren og fandt Asakura, der valgte at konfrontere ham, før han blev slået ned og dræbt med en økse.

Asakura gemte efterfølgende de fem lig på badeværelset, hvor han havde tænkt sig at partere dem, men han var dog bange for, at det ville larme for meget og vække naboernes mistanke, så derfor holdt han sig vågen hele natten og ventede med at partere ligene den næste morgen. Han havde på forhånd medbragt remedier i en sportstaske, fordi han havde planlagt mordene nøje i en hel måned, og han vidste derfor også, hvor og hvordan han skulle skille sig af med ligene, hvilket han ventede med at gøre, til det blev mørkt. Allerede om morgenen havde naboer imidlertid set Asakura i huset, og han fortalte i den forbindelse, at familien Shirai var flyttet, selvom de på dette tidspunkt lå skåret i stykker på badeværelset. Da slægtninge ydermere forsøgte at få fat på familien, blev de mistænksomme og kontaktede politiet, som mødte op ved huset lidt over middagstid. Ingen åbnede dog døren, da der blev ringet på, men betjentene fik øje på Asakura, som prøvede at flygte ud fra huset, hvilket de nåede at forhindre. Herefter gav de sig til at gennemsøge huset og fandt således frem til de fem parterede lig på badeværelset, hvorved Asakura blev anholdt og sigtet for mordene på gerningsstedet.

Med hele fem lig (tre af dem små børn) var der tale om en forbrydelse, som rystede Japan – særligt grundet de grufulde detaljer og de absurde omstændigheder bag. Drabene var nemlig et resultat af de økonomiske problemer, der begyndte at præge det japanske samfund, idet den økonomiske boble på dette tidspunkt var begyndt at briste, hvilket førte til, at mange hjem blev sendt på tvangsauktion i 80’erne, og sagen satte således fokus på det sociale ansvar, som staten burde påtage sig, når befolkningen har brug for støtte. I forhold til forbrydelsens karakter, så er familiedrabet i Nerima dog en forholdsvis ukendt hændelse, selvom det er en af de værste mordsager i Japan i nyere tid – særligt fordi dækningen af den ikke var særlig omfattende, dengang den fandt sted. Samme dag som drabene blev opdaget begik skuespilleren Masaya Oki nemlig selvmord ved at springe ud fra Keio Plaza Hotel i Tokyo, hvilket var det, som de fleste medier valgte at beskæftige sig med. Familie-drabet i Nerima er imidlertid notorisk for sine detaljer, idet Kojiro Asahara tilstod drabene og oven i købet har været ærlig omkring hele forløbet, idet han ikke mente, at det var ham, der var sagens egentlige skurk. Ikke desto mindre var han femdobbelt morder, hvilket resulterede i at han blev dømt til døden og efterfølgende hængt i 2002 i en alder af 66 år.

 

Total Page Visits: 299 - Today Page Visits: 1