Familiedrabet i Tokushuku

Familiedrabet i TokushukuNatten til den 11. oktober 1954 blev brandvæsnet kaldt ud til en brand på en gård i det, der i dag er byen Tokushuku i Ibaraki-præfekturet. Efter det var lykkedes at få ilden under kontrol, gjorde man imidlertid et gruopvækkende fund i ruinerne, da det viste sig, at gårdens familie på i alt 8 medlemmer samt deres husholderske lå døde, og at de tilsyneladende var omkommet i branden. Undersøgelser af denne skulle dog vise, at der var tale om en påsat brand, og oven i det så fandt man tilmed også to medicinflasker i en brønd, der viste sig at indeholde resterne af cyankalium. Beviserne kunne umiddelbart tyde på et masseselvmord, men da politiet begyndte at afhøre naboerne, fik de at vide, at en fremmed mand iført hvid kittel var kommet til den lille landsby dagen før branden, hvor han fortalte, at han var blevet sendt fra sundhedsmyndighederne og gerne ville i kontakt med landsbyens overhoved. Dette var risbonden Toyofusa Onuma, der boede på familiegården med 7 af sine slægtninge, og da politiet fandt ud af, at han var den mest velstående mand på egnen, indså de, at de i virkeligheden stod med en mordbrand.

Manden i kittel havde efter al sandsynlighed formået at forgifte familien ved på en måde at overtale dem til at indtage piller med cyankalium, og efter de var faldet døde om, røvede han gårde for værdigenstande, før han satte ild til bygningen for at dække over sin forbrydelse. Heldigvis kunne naboerne fortælle, hvordan den fremmede mand så ud, og politiet kunne samtidig opspore hans bevægelser grundet hans sælsomme påklædning, og man fandt på den måde ud af, at der var tale om den lokale vaneforbryder Itsuho Midori, der i forvejen var eftersøgt for tyveri. Efter en måned på flugt blev han dog fundet og anholdt i bjergene, men på vej til afhøring anmodede han om at få sin pilleæske, fordi han ifølge ham selv var blevet køresyg af turen til politistationen, og efter at have tjekket pilleæskens indhold for at sikre sig, at der var tale om medicin, valgte betjentene at overdrage den til Midori. Få minutter efter døde Midori imidlertid i et smerteligt anfald, da det blev afsløret, at pilleæsken havde et ekstra rum, hvor han havde gemt piller med cyankalium, som han valgte at indtage og dermed begå selvmord.

Sagen om familiedrabet i Tokushuku forblev således uopklaret, idet den formodede gerningsmand endte med at tage livet af sig selv, før politiet kunne nå at afhøre ham. Det menes dog, at han var den oplagte skyldige, eftersom han var i besiddelse af den samme type gift, der var blevet anvendt til at dræbe de 9 mennesker. Hvordan han helt nøjagtigt overtalte dem til at indtage cyankalium-pillerne er dog uvist, men man går ud fra, at han anvendte samme metode som ved et bankrøveri i Tokyo i 1948, hvor 16 mennesker blev overtalt til at indtage cyanid i troen på at det var medicin, der skulle forhindre et udbrud af dysenteri. Dengang blev maleren Sadamichi Hirasawa anholdt for bankrøveriet og drabet på 12 mennesker, men der var allerede dengang tvivl om skyldspørgsmålet, og man mistænkte tilmed, at Itsuho Midori også kunne have stået bag denne forbrydelse.

Total Page Visits: 109 - Today Page Visits: 1