Karry-giftmordene i Wakayama

Karry-giftmordene i WakayamaDen 25. juli 1998 blev der holdt en sommerfestival i Wakayama, hvilket dog udviklede sig til en lokal tragedie, da 63 mennesker endte med at blive svært syge, mens fire andre (to voksne og to børn) omkom som følge af organsvigt. Det viste sig, at de alle havde det tilfælles, at de havde spist den samme karryret, der blev serveret til festivalen, og noget tydede derfor på, at der var tale om et voldsomt tilfælde af madforgiftning, lige indtil man fik foretaget prøver af maden og i den forbindelse kunne konkludere, at denne i virkeligheden var blevet tilsat arsenik. Mistanken faldt herefter hurtigt mod den 37årige Masumi Hayashi – en hjemmegående husmor med fire børn, idet hun havde været med til at lave maden, ligesom hun tilmed havde let adgang til arsenik, eftersom hendes mand var skadedyrsbekæmper.

Kvinden kom derfor i mediernes søgelys og blev offentligt udråbt som den skyldige, før hun den 9. december blev anholdt, da politiet havde nok spor i sagen til at sigte hende. Efterforskningen skulle desuden ende med at vise, at Hayashi tidligere havde forsøgt at forgifte tre andre mennesker. Hun havde tilmed også forsøgt at dræbe sin mand, med hvem hun før havde begået forsikringssvindel.

Masumi Hayashi blev dømt for de fire giftmord og modtog dødsstraf for din forbrydelse i 2002. Hun afventer endnu henrettelse. Årsagen til hendes handling skyldes tilsyneladende had mod nabolaget for at have udstødt hende og hendes familie fra det lokale fællesskab. Familiens hus blev udsat for forskellige former for hærværk efter Hayashis anholdelse og brændt ned i 2000. I 2021 begik Masumi Hayashis ældste datter desuden selvmord ved at springe ud fra en bro med sin 4-årige datter, som ligeledes mistede livet. Dette skete efter at hendes 16-årige datter døde som følge af vold i hjemmet, hvilket ligeledes fik hendes far til at forsøge at tage livet af sig selv, hvilket mislykkedes.

Total Page Visits: 363 - Today Page Visits: 1