Karry-giftmordene i Wakayama

Karry-giftmordene i Wakayama
Masumi Hayashi

Karry-giftmordene i Wakayama

Den 25. juli 1998 blev der holdt en sommerfestival i en bydel i Wakayama, hvilket dog udviklede sig til en lokal tragedie, da 63 mennesker endte med at blive svært syge, mens fire andre (to voksne og to børn) omkom som følge af organsvigt. Det viste sig, at de alle havde det tilfælles, at de havde spist den samme karryret, der blev serveret til festivalen, og noget tydede derfor på, at der var tale om et voldsomt tilfælde af madforgiftning, lige indtil man fik foretaget prøver af maden og i den forbindelse kunne konkludere, at denne i virkeligheden var blevet tilsat arsenik, hvorved man altså havde at gøre med et massedrab.

Mistanken faldt herefter hurtigt mod den 37-årige Masumi Hayashi - en hjemmegående husmor med fire børn, idet hun havde været med til at lave maden, hvor hun på et tidspunkt var blevet ladt alene ved gryderne, ligesom hun tilmed havde let adgang til arsenik, eftersom hendes mand var skadedyrsbekæmper. Kvinden kom derfor i mediernes søgelys og blev offentligt udråbt som den skyldige, før hun den 9. december blev anholdt, da politiet havde nok spor i sagen til at sigte hende, selvom hun i første omgang blev anholdt for forsøg på forsikringssvindel i sit tidligere erhverv som forsikringssælger. Efterforskningen viste nemlig, at Masumi tidligere havde forsøgt at forgifte tre forrige kunder for at få udbetalt deres livsforsikring, hvilket tilsyneladende var blevet gjort i forening med hendes mand. Men herudover havde Masumi åbenbart også forsøgt at dræbe sin mand, idet han havde været indlagt med arsenikforgiftning.

Alt pegede altså på Masumi Hayashi, som derfor blev dømt for de fire giftmord i Wakayama, selvom der ikke var håndgribelige beviser, som kunne bruges imod hende. Alligevel modtog hun dødsstraf for din forbrydelse i 2002. Årsagen til hendes handling skyldtes tilsyneladende had mod nabolaget for at have udstødt hende og hendes familie fra det lokale fællesskab. Familiens hus blev udsat for forskellige former for hærværk efter Masmis anholdelse, og det brændte ned i 2000. I 2021 begik Masumi Hayashis ældste datter desuden selvmord ved at springe ud fra en bro med sin 4-årige datter, som ligeledes mistede livet. Dette skete, efter at hendes 16-årige datter døde som følge af vold i hjemmet, hvilket ligeledes fik hendes far til at forsøge at tage livet af sig selv, hvilket mislykkedes.

Total Page Visits: 443 - Today Page Visits: 1