Kiyotaka Katsuta

Kiyotaka KatsutaKiyotaka Katsuta var en brandmand fra Kyoto, der havde levet et dobbeltliv i ti år, før han i 1983 blev anholdt, hvilket endte med at ryste Japan, da man fik kendskab til, hvem han virkelig var. Om natten gik Katsuta nemlig på rov i private hjem, hvor han ikke blot stjal ejendele, men ligeledes myrdede beboerne, hvis det viste sig, at de var hjemme. Politiet kom slet ikke på sporet af ham før i 1982, hvor det den 27. oktober lykkedes at fange ham i forbindelse med hans natlige eskapader, men desværre valgte Katsuta at gå til modstand, da han påkørte en betjent med sin bil og efterfølgende stjal hans tjenestepistol, hvorefter han stak af. I over tre måneder var den bevæbnede morder løs i landet, og i den tid nåede han at skyde to mænd, hvoraf den ene af disse døde, mens den anden på mirakuløs vis overlevede, da han blev skudt i brystet, hvor en lighter i hans lomme stoppede kuglen.

Den 31. januar 1983 forsøgte Katsuta sig så med et bankrøveri, der endte med at slå fejl, da han blev overmandet af en kunde, hvorpå personalet fik tilkaldt politiet, og da de ankom på stedet, gik det op for dem, at de omsider havde formået at fange den mand, de havde jagtet i månedsvis. Men antallet af hans forbrydelser havde man imidlertid ikke kendskab til før efterforskningen skulle vise, at Katsuta tilsyneladende kunne stå bag drabene på intet mindre end 22 personer – hvoraf man kunne bevise, at han havde stået bag 7 af disse, der var foregået i perioden 1972-80. Havde Katsuta virkelig slået 22 personer ihjel ville der være tale om den værste seriemorder i Japan siden Anden Verdenskrig. Om Katsuta så sandelig stod bag flere drab forbliver dog en gåde, for han blev henrettet som 52-årig i 2000 efter at være blevet dømt til døden i to separate sager (de 7 drab, som han erkendte, og skuddrabet i 1982).

I 1984 blev der lavet en film om Kiyotaka Katsuna og hans forbrydelser, men han havde dog allerede selv optrådt på TV, for i 1977 vandt han et quizshow sammen med sin kone, hvilket blev sendt kun seks dage efter hans fjerde drab.

Total Page Visits: 842 - Today Page Visits: 1