Mie Taniguchi

Mie TaniguchiOm morgenen den 17. februar 2006 var den 34-årige Mie Taniguchi ved at køre sin datter samt to andre børn til børnehave i Nagahama i Shiga-præfekturet. Der var en kørselsordning blandt forældrene, og på denne dag var det altså Mie Taniguchis tur til at køre hendes egen datter til børnehave, samtidig med at hun skulle hente to andre børn – en dreng og en pige, der begge var 5 år. Normalt plejede hun at hente et tredje barn, men han var på hospitalet, og der var således kun tre børn i bilen (Taniguchis datter på forsædet og de to andre børn på bagsædet), da kvinden pludselig valgte at køre ind til siden og standse bilen, imens denne befandt sig på en øde landevej. Hér trak Taniguchi så en fiskekniv frem fra sin taske, som hun uden videre begyndte at stikke de to børn på bagsædet med, mens hendes forfærdede datter så på. Drengen blev stukket 13 gange og pigen blev stukket 19 gange, hvorefter de blev kastet ud fra bilen og efterladt til at dø, mens Taniguchi kørte væk fra stedet med sin grædende datter i bilen.

Det gik ikke lang tid, før en forbipasserende fik øje på de livløse børnekroppe i vejsiden, men selvom der hurtigt blev slået alarm, så stod deres liv ikke til at redde. Skønt børnene stadig var i live, da de blev fundet, så døde de imidlertid begge på hospitalet med få timers mellemrum samme dag. Det varede dog ikke længe, før man fik Taniguchi i søgelyset, da man fik identificeret børnene og fandt ud af, at de sidst havde befundet sig i selskab med hende. Både hende og hendes bil blev derfor efterlyst, og det lykkedes således at finde frem til hende og få hende anholdt senere på dagen. Taniguchi tilstod drabene på de to børn, og det viste sig, at der simpelthen var tale om en planlagt forbrydelse, idet hun på forhånd havde medbragt fiskekniven hjemmefra med det formål at slå sin datters to venner ihjel. Og motivet var ganske enkelt frygt for, at hendes datter var ved at blive udstødt fra det sociale fællesskab i børnehaven. Taniguchis rigtige navn var nemlig Zheng Yongshan, idet hun stammede fra Kina, men havde giftet sig med en japansk mand, hvorved hun samtidig havde skiftet navn. Alligevel oplevede hun at blive ladt uden for blandt de andre mødre, tilsyneladende fordi hun var udlænding, og af frygt for, at hendes egen datter ligeledes var ved at opleve samme form for udstødelse blandt børnene i børnehaven, valgte hun slet og ret at lade sine frustrationer komme til orde ved at tage livet af to af dem.

Mie Taniguchi blev udstillet som et monster i medierne, men hendes ugerning førte samtidig til debat, da hendes motiv kom frem i lyset. Mange kunne nemlig godt forholde sig til kvindens problemer og fik dermed forståelse for hendes handling. Som udlænding måtte Taniguchi arbejde hårdt for at blive accepteret i fællesskabet, men lige meget hvor meget hun prøvede, så følte hun sig hele tiden udeladt, så japanernes xenofobi – både på det lokale såvel som det nationale plan – kom til diskussion, da denne blev udpeget som den egentlige synder i sagen. Mie Taniguchi havde indordnet sig i det japanske samfund og stræbte efter at blive inkluderet i dette, men lige meget hvor meget hun prøvede, så blev hun ikke anerkendt som værende ligeværdig blandt de andre mødre, og dette frygtede hun ville få konsekvenser for hendes datter, hvorved hun forsøgte at “frelse” hende ved at befri hende fra de andre børn, fordi det var deres forældre, som gjorde livet surt for hende selv. Det blev senere konkluderet, at Taniguchi led af skizofreni, men alligevel blev hun dømt til livsvarigt fængsel.

 

Total Page Visits: 281 - Today Page Visits: 1