Mordet på Masahiro Mogi

Mordet på Masahiro Mogi
Her ses Masahiro Mogi på et pladecover

Mordet på Masahiro Mogi

Masahiro Mogi blev i 1983 en del af rockbandet Spitz A Roco, der ydermere bestod af forsangeren Haruhide Kanazawa, guitaristen Kimitoshi Honda, bassisten Nobuaki Ichiyanagi, og keyboardspilleren Hirotsugu Koitabashi. Masahiro var bandets trommeslager, men herudover stod han også for at skrive og komponere nogle af de sange, der i 1984 blev udgivet på LP i form af to singler kaldet ”Keep on Love” og ”Iron Man” samt et enkelt album kaldet ”Ninjoh”. Bandet opbyggede dog en bred fanskare ved at lave faste liveoptrædener i koncerthuse rundt omkring i Kanagawa-præfekturet, hvor de holdt til.

Masahiro havde tidligere været medlem af den nyreligiøse sekt Oyamanezunomikoto Shinji Kyokai, og det samme havde hans kone, Miyuki, og hans fætter, Masato Suzuki. Masahiro og Miyuki valgte dog at forlade sekten, og det samme gjorde Masato, men i 1987 opsøgte han imidlertid Masahiro i hans hjem i byen Fujisawa med beskeden om, at han havde fået en åbenbaring og nu forstod, at meningen med hans liv var at fordrive al den ondskab, som fandtes i verden, og til dette havde han brug for Masahiros hjælp. Masato ville nemlig have Masahiro til at skrive en såkaldt frelsesang, hvilket Masahiro valgte at fokusere al sin energi på, idet han i denne periode befandt sig i et kreativt hul, så Spitz A Roco derfor ikke havde udgivet nye numre længe og således var dalet i popularitet.

Masato bildte dog Masahiro ind, at hans manglende kreativitet skyldtes, at han var besat af en dæmon, så da Masahiro var blevet færdig med sin frelsesang, tilbød Masato at udføre en dæmonuddrivelse med hjælp fra Miyuki, imens musikken spillede i baggrunden. Denne fandt sted i parrets hjem i Fujisawa den 26. februar 1987, hvor Masahiro blev placeret foran et alter med stearinlys, hvor hans nøgne krop blev renset med salt, inden Masato forsøgte at uddrive dæmonen ved at stirre sin fætter i øjnene. Da dette ikke havde nogen effekt, valgte han dog i stedet at kvæle Masahiro med hjælp fra Miyuki, der blev overtalt til at tro, at det onde havde overtaget hele Masahiros krop, som derfor måtte aflives, så Masahiro kunne genopstå.

Men da Masahiro var blevet kvalt ihjel, forblev han livløs, så Masato forklarede, at de måtte rense hans krop indefra, hvilket simpelthen foregik ved, at han blev parteret, så hans kød kunne blive smurt ind i salt. Og dette var lige netop det syn, der mødte en af Masahiros venner, som kom på et uanmeldt besøg om aftenen, hvor han åbnede døren op og så, hvordan Masato og Miyuki var i fuld færd med at partere den 39-årige trommeslager til tonerne af hans egen musik. De to blev sågar ved og var stadig i færd med at nedbryde liget, da politiet mødte op og anholdt dem, imens de befandt sig i en trancelignende tilstand og forklarede, at de blot forsøgte at uddrive ondskaben fra Masahiro, der nærmest ikke var andet end et afpillet skelet.

Da det kom frem, at man havde at gøre med et drab, der var et resultat af noget så bizart som en dæmonuddrivelse, konkluderede man, at der tilsyneladende var tale om et tilfælde af folie à deux – altså en delt psykose, hvor Masatos vrangforestillinger var smittet af på både Masahiro og Miyuki. Dette var der dog ikke enighed om blandt eksperterne, der ikke desto mindre mente, at ingen af de involverede parter havde været sindssyge i gerningsøjeblikket, men at de blot havde været påvirket af en fælles overtro. Da der i 1992 blev afsagt dom i sagen, blev Masato Suzuki derfor idømt 14 års fængsel, mens Miyuki Mogi blev idømt 13 års fængsel.

Total Page Visits: 39 - Today Page Visits: 1