Sagen om Sanae Shimomura

Sagen om Sanae ShimomuraSanae Shimomura var 23 år, da hun i den 9. juni 2010 efterlod sin 3-årige datter Sakurako og 1-årige søn Kaede alene i sin lejlighed i Osaka. Dette gjorde hun ved at låse de to børn inde, hvilket var en daglig procedure, idet Shimomura arbejdede som prostitueret og derfor ikke kunne tage børnene med sig, ligesom hun ikke havde mulighed for at få dem passet. Efter at være blevet skilt året forinden havde Shimomura flyttet rundt mellem venner, men endte ud i sexindustrien og blev i den forbindelse givet sin egen lejlighed. Da den unge mor fik en kæreste, forlod hun oftere børnene, og til sidst blev hun så træt af at tage vare på dem, at hun simpelthen efterlod dem permanent med visheden om, at der var stor sandsynlighed for, at de ville dø.

De to børn græd og skreg i flere dage, efter at Shimomura havde forladt dem, men i begyndelsen gik naboerne ud fra, at deres mor bare ikke gad trøste dem. Med tiden blev politiet dog tilkaldt, men eftersom ingen åbnede døren, når der blev banket på, blev der ikke gjort mere ved sagen. Omkring 50 dage senere – sidst i juli – vendte Shimomura tilbage til sin lejlighed for at se, om hendes børn var døde, og da hun låste op og fandt de to forrådnede lig i sin lejlighed, reagerede hun ved igen at forlade sit hjem. Den næste dag kom en kollega dog forbi, efter at ejendommens ejer havde kontaktet ham, og han bemærkede hurtigt lugten af død, hvilket fik ham til at alarmere politiet, der på ny mødte op og denne gang fandt ligene af de to børn. Det var ikke muligt at fastslå en dødsårsag, men børnene var efter alt at dømme døde af sult og tørst.

Sanae Shimomura blev anholdt kort tid efter og udtrykte hverken sorg eller anger over sin ugerning. Hun blev efterfølgende idømt den strengeste straf på 30 års fængsel for omsorgssvigt med døden til følge. 

 

Total Page Visits: 497 - Today Page Visits: 1