Yukie Kitamura

Yukie Kitamura
Yukie Kitamura og hendes to ofre

Yukie Kitamura

Den 27-årige Yukie Kitamura var i 1993 ansat hos IT-firmaet NEC, hvor hun i al hemmelighed havde haft et forhold til sin overordnede - den 7 år ældre Yukihiro Harada - siden 1991, hvor de to begyndte at indgå i intimt samvær uden for arbejdspladsen. Yukihiro havde dog længe afholdt sig fra at lade Yukie blive en del af hans privatliv, idet han var gift og havde en lille datter, mens en søn blev født, i den tid de var sammen, hvilket betød, at Yukie altså blot var en affære. Yukihiro forsikrede hende dog om, at han havde planer om at forlade sin familie, så han kunne leve med hende, men lige meget hvor længe hun ventede, så var der ikke udsigt til nogen skilsmisse. Yukie fik sågar foretaget to aborter, imens hun tålmodigt ventede på, at Yukihiro ville vælge hende over sin kone og børn.

I maj 1993 fandt Yukihiros kone så endelig ud af, hvad der foregik bag hendes ryg, hvilket fik hende til at rette sine frustrationer mod Yukie, der herefter indså, at Yukihiro ikke havde nogen intentioner om at forlade sin familie, idet hans kone overtalte ham til at afbryde deres forhold. Yukie blev dermed dumpet af den mand, hun ellers elskede. Men netop fordi hun elskede ham, blev hun også fyldt med en voldsom vrede, og denne rettede hun mod Yukihiros familie, fordi det var dem, der afholdt ham fra at være sammen med hende, og ved at gøre skade på dem kunne hun samtidig såre og dermed straffe Yukihiro for at have udnyttet hende og leget med hendes følelser, ligesom hun følte, at han havde frarøvet hende sine egne børn ved at overtale hende til at få foretaget de to aborter.

Yukie udså sig derfor Yukihiros to små børn - en datter på 6 og en søn på 1 - som mål for sin hævntørst. Eftersom han havde taget to børn fra hende, ville hun således tage hans to børn fra ham. Så den 14. december 1993 invaderede Yukie Kitamura derfor Yukihiro Haradas hjem i Tokyo, efter hun havde observeret dette fra morgenstunden og ventet på, at de to børn blev ladt alene hjemme, i den korte tid det tog for Yukihiros kone at køre sin mand til stationen. Hun havde på et tidspunkt fået sin egen nøgle til hjemmet og kunne altså nemt låse sig ind, hvorved hun kunne føre sin ondsindede plan ud i livet. Med sig havde hun nemlig bragt flere dunke med benzin, som hun valgte at hælde ud i hjemmet, hvor de to små børn lå og sov uden at bemærke, hvad der foregik. Ved et uheld gik der dog pludselig ild i benzinen, hvilket resulterede i en lille eksplosion, som slyngede Yukie ud af huset, men trods sine kvæstelser kunne hun hurtigt stikke af fra gerningsstedet uden at efterlade sig nogen spor.

Børnene omkom begge i branden, som man hurtigt kunne konkludere var blevet påsat, men selvom Yukie Kitamura var en oplagt mistænkt, så var der dog ingen afgørende beviser, som kunne knytte hende til branden. Hun var godt nok blevet behandlet for brandsår på et hospital selv samme dag, som Yukihiro Haradas hjem brændte ned, men det var ikke nok til at anholde og sigte hende. Hun forblev derfor en fri kvinde og levede sit liv normalt frem til februar året efter, hvor hun efter at være krybet til bekendelse over for sin far besluttede sig for at melde sig selv. Hun blev efterfølgende idømt livsvarigt fængsel, men da sagen kom frem i medierne blev Yukie fremstillet som det sande offer, mens Yukihiro blev gjort til skurken, fordi man mente, at det var hans adfærd og beslutninger, der havde manipuleret med hans elskers følelser og i sidste ende havde drevet hende til at begå den hæslige forbrydelse, der kom til at koste to uskyldige børn livet. Den intrigerfyldte historie blev senere filmatiseret i 2001.

Yukie Kitamura blev født i 1966 - et år kendt som Hinoe Uma, hvor hestens og ildens år falder samtidigt, hvilket siges at være et uheldigt år for især kvinder at være født, fordi man tror, at de vil voksne op og blive følelsesmæssigt utilregnelige, og der er derfor også folk, der har anvendt denne slags overtro som forklaring på hendes handlinger.

Total Page Visits: 346 - Today Page Visits: 1