Daifuku

DaifukuDaifuku er en mochi med fyld. Mens mochi er betegnelsen for selve dejmassen, der udgør det ydre lag, så skal der altså være en eller anden form for indre kerne, før der bliver tale om en daifuku. Alligevel bliver daifuku ofte kaldt for mochi, da det sådan set bare er en variant, der officielt er kendt som daifuku mochi, mens de før i tiden gik under navnet habutai mochi. Eftersom mochier er lavet af klæberis, der både gør dejen farveløs og smagløs, så er daifuku endt med at blive en populær variant af mochi, fordi man ved at tilsætte fyld kan tilføre mochien smag og dermed også sødme eller syre. Ofte tilsætter man ligeledes farvestof til dejmassen, så denne harmonerer med fyldet. Oprindeligt var det kun rød bønnepasta, der blev anvendt som fyld, men nu om dage findes der et utal af daifuku-varianter, som tit sælges i gaveæsker, ligesom man kender det med fyldt chokolade.

Daifuku er nemlig en form for slik eller sød snack, der typisk spises for nydelsens skyld – eventuelt sammen med en kop grøn te, hvor det er populært at spise daifuku med en speciel pind, som man kan stikke ned i dem. Men faktisk er det mest udbredt at spise daifuku med fingrene, og derfor er der et tyndt lag rismel på selve mochien, så den ikke klæber til fingrene, idet selve dejmassen er kendetegnet ved at være en anelse fedtet. Daifuku findes i forskellige former og størrelser, men den mest udbredte form er den runde, mens diameteren ofte ligger på omkring de 4 centimeter. Der er nærmest ingen grænser for, hvad en daifuku kan indeholde, eftersom de findes med forskellige smage, der inkluderer alt fra chokolade, appelsin og mango til grøn te og kaffe. Ydermere findes der daifuku med hele frugtstykker såsom jordbær og kiwi.

 

Total Page Visits: 30 - Today Page Visits: 2