Tako tamago

Tako tamagoI Danmark spiser man kalv og lam – I Japan spiser man blæksprutteunger. Når døde blæksprutteunger marineres og steges kaldes de for sig selv chuka iidako, men i nogle storbyer serveres de også separat som en snack, hvor den færdigstegte blæksprutte placeres på en pind, så den nærmest ligner en slikkepind. Dog kaldes de i dette tilfælde for tako tamago, hvilket ordret betyder “blæksprutte æg”, og det er simpelthen fordi, at man inde i blækspruttens hoved finder et hårdkogt vagtelæg, som man udefra ikke kan se, fordi det blot ligner blækspruttens normale hoved. Når man bider blækspruttens hoved over, sætter man derfor samtidig tænderne i ægget, men det er skam meningen, at man skal spise hele blæksprutten, som også kommer med fangarme, der på grund af varmen fra panden vil folde sig op, ligesom blækspruttens skind vil blive lige så rødt som en hummer.

Total Page Visits: 270 - Today Page Visits: 1