Tako tamago

Tako tamago I Japan er det ret almindeligt at spise blæksprutter – heriblandt også deres unger. Når døde blæksprutteunger marineres og steges kaldes de for sig selv chuka idako, og de kan herefter indgå som tilbehør i diverse retter eller spises for sig selv. I nogle storbyer serveres de dog også stykvis som en snack, hvor den færdigstegte blæksprutte placeres for enden af en pind, så den nærmest ligner en slikkepind. Dog kaldes de i dette tilfælde for tako tamago, hvilket ordret betyder “blæksprutte-æg”, og det er simpelthen fordi, at man der inde i blækspruttens hoved befinder sig et hårdkogt vagtelæg, som man udefra ikke kan se, fordi det blot ligner blækspruttens normale kugleformede hoved, som dog er blevet udhulet, så det har været muligt at fylde det op med et æg.

Når man bider blækspruttens hoved over, sætter man derfor samtidig tænderne i vagtelægget, men det er skam meningen, at man skal spise hele blæksprutten, som også kommer med fangarme, der på grund af varmen fra panden vil vikle sig sammen og folde sig op, ligesom blækspruttens skind vil blive knaldrødt.

Total Page Visits: 336 - Today Page Visits: 1