Hvorfor viser japanerne to fingre på billeder?

Hvorfor viser japanerne to fingre på billeder?Når japanere tager billeder af hinanden, har de ofte tendens til at lave V-tegnet med fingerene, og mange vesterlændinge kopierer denne adfærd, når de er i Japan eller får taget billeder sammen med japanere. Overordnet set er det japanernes måde at sige “cheese” på, men forklaringen på tendensen går dybere end det.

V-tegnet står i manges øjne for fred, men det blev udbredt blandt asiater i sidste halvdel af det 20. århundrede, og især i Japan, da en karakter i en populær baseball-manga havde for vane at bruge det i forbindelse med begrebet victory (sejr). Tegnet blev desuden udbredt efter Vinter OL i 1972 blev afholdt i den japanske by Sapporo, da den amerikanske skøjteprinsesse Janet Lynn missede guldet, efter hun styrtede på isen. Hun vidste på det tidspunkt, at førstepladsen var væk, men forsatte alligevel med at smile, som om intet var sket. Den 18åriges gåpåmod tiltalte det japanske folk, idet hun ikke tabte ansigt og forsatte trods nederlaget, hvilket var i stil med den japanske ånd. Efter OL så man flere gange Janet Lynn posere med V-tegnet, hvilket japanerne angiveligt tog til sig, da hun blev idoliseret i landet.

V-tegnet blev yderligere fæstet i japanernes sind, da sangeren Jun Inoue anvendte symbolet i en reklamefilm for kameraer, hvorved tendensen med at lave V med fingrene for alvor slog igennem blandt befolkningen, hvor man i generationer har kopieret hinandens adfærd og nu er endt med at skabe en landsdækkende tendens. Der er ingen dybere mening i at fremvise V-tegnet, ligesom der heller ikke er nogen mening i at smile, når man får taget billeder. Det er bare noget, man på et tidspunkt er begyndt at gøre og siden er begyndt at finde normalt. Præcis ligesom da folk begyndte at spidse læberne på billeder, hvilket der heller ikke er nogen logisk forklaring på.

 

Total Page Visits: 443 - Today Page Visits: 1