5. april 2015: Paladsparken i Tokyo

 På denne dag besøgte jeg:

 

Tokyo:

-Paladsparken i Tokyo

Tilbage til Tokyo

For at kunne nå mit fly hjem dagen efter tog jeg tidligt om morgenen fra Osaka tilbage til Tokyo, hvor ferien var startet for en uge siden. Mit hotel, hvor jeg skulle tilbringe min sidste nat i Japan, befandt sig i nærheden af Narita lufthavn, hvilket var praktisk i forhold til transport, eftersom mit Rail Pass udløb på denne dag. De fleste lufthavnshoteller stiller nemlig gratis bustransport til rådighed for deres gæster, så jeg skulle altså ikke bekymre mig om flere udgifter.

Turen med shinkansen fra Osaka til Tokyo varede omkring 2½ time, og det regnede på hele vejen. Også da jeg ankom til Tokyo stod det ned i stænger, så det var slet ikke vejr til at gå rundt og se på seværdigheder. Heldigvis befinder Tokyos Paladspark sig lige i nærheden af Tokyo Station, så jeg valgte at gå forbi og gøre dette til min sidste destination på denne første tur til Japan.

5. april 2015: Paladsparken i Tokyo
Paladsparken i Tokyo

5. april 2015: Paladsparken i Tokyo
Administrativ bygning tilknyttet kejserpaladset

Det praktiske ved regnvejr er, at der er færre folk på gaderne, så paladsparken var næsten mennesketom, og den var faktisk ret flot i regnvejr, eftersom det våde stenunderlag gav en genspejlende effekt som en sø. De omkringliggende bygninger er høje, men de må faktisk ikke være højere, fordi man ikke vil have, at folk skal kunne kigge ind i kejserfamiliens private haver. Modsat Amalienborg, så er kejserpaladset i Japan nemlig spærret af for offentligheden, så man ikke kan nærme sig det, men udelukkende betragte dele af det på afstand. Det er dog blevet opført på samme grund, hvor Edo-borgen engang lå, så der er trods alt mange andre strukturer at betragte i den enorme park midt i hovedstaden.

Det blev dog ved med at øse ned, så jeg begav mig med tiden tilbage til Tokyo station, hvorfra jeg tog et lokaltog til Narita lufthavn. Herfra gik der en gratis shuttlebus direkte til mit hotel, hvor jeg tjekkede ind sidst på dagen og tilbragte resten af søndagen. Hotellet lå ret afsides, så der var ikke meget at se. Der var udsigt til bambusskove og bjerge, så jeg i ro og fred kunne bearbejde de mange indtryk, jeg havde fået i løbet af den seneste uge.

Selvom jeg havde været mange steder og købt en del, så havde jeg stadig penge tilbage, som jeg brugte i lufthavnen dagen efter, hvor man også kunne donere penge til ofrene for tsunamien i 2011. Jeg var jo egentlig taget til Japan for at se, om landet var lige så fantastisk, som jeg havde forestillet mig, og jeg skulle helt sikkert tilbage igen næste år. Japan var endnu bedre, end jeg havde drømt om. Hvad der havde været en håbløs længsel udviklede sig til en forelskelse, som jeg aldrig er kommet mig over siden, og de kulturelle oplevelser i Europa kan slet ikke sammenlignes med dem, jeg har fået i Japan.

5. april 2015: Paladsparken i Tokyo
Penge, billetter og kvitteringer

Det jeg kom til at savne mest var den venlige betjening i butikkerne samt de lave priser. Noget andet er hele transportsystemet, der fungerer perfekt. Stationerne er rene og sikre. Personalet viser respekt og er hjælpsomme. Passagerer er høflige og viser hensyn - de taler fx. ikke i mobil eller hører høj musik. Jeg er ret meget antiryger, men blev aldrig udsat for passiv rygning. Folk ryger ikke, imens de går på gaden eller befinder sig på tæt befolkede steder. Der er godt nok rygervogne i nogle tog og rygerværelser på hoteller, men når folk er udenfor står de afsides og får en cigaret og skodder den i en medfølgende pung som de pakker i lommen. Automater overalt og døgnåbne butikker er også noget man kan savne herhjemme, når man kommer sent hjem og bare godt kunne bruge noget at gnave i på vejen. Og så er japansk natur bare guddommelig og alsidig i kontrast til Danmarks flade og ensformige landskaber.

 

Forrige dag - Næste rejse

 

Dagens højdepunkt: Paladsparken i Tokyo er gigantisk og et smukt syn selv i regnvejr

 

Dagens gode minde: Det var lidt specielt at se en togvogn, der kun var forbeholdt kvinder.

 

Dagens forbrug på seværdigheder: 0 yen.

 

Dagens gode råd: Selvom Narita Lufthavn er en international lufthavn, så er togtrafikken dertil temmelig uregelmæssig om aftenen, så husk at tjekke togtider på forhånd. De fleste tog kræver desuden pladsreservation - selv med Rail Pass.

Total Page Visits: 502 - Today Page Visits: 1